Foci

2021.05.28. 14:59

Adni mindig jó! – Jótékonysági focitornát szerveznek Maroshegyen

Évekkel ezelőtt Horváth Péter barátaival gondolt egyet, és „Adni jó kupa” néven kispályásfoci-tornát rendezett, amelyen barátok, ismerősök rúgták a bőrt, és különböző sportos relikviák árverésének összegéből árva kisállatokon segítettek. A rendezvény mára kinőtte magát, és vasárnap 9 órától már kilencedik alkalommal találkoznak a Mezővári Sportpályán a foci és a kutyák szerelmesei a jótékonysági tornán.

Káldor András

Eddig minden tornát nagy sikerrel zártak a szervezők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pandémia megérintette ezt a rendezvényt is, hiszen az utóbbi hónapokban elmaradtak a tornák, ám ettől függetlenül az élet nem állt meg, és Horváth Péterék folyamatosan segítettek, először a mentősök javára gyűjtöttek, és árvereztek mezt. Majd jött utolsó olyan eseményként 2020 augusztusában – ahol még nézők lehettek – a bakonycsernyei torna az akkor másfél éves Noliná gyógyulásáért. Azóta három általános iskolát, beteg gyermekeket, gyermekotthont támogattak, melyre nagyon büszkék.

Az újranyitás jegyében minél korábban meg szerették volna megrendezni ezt a tornát, s mint Horváth Pétertől megtudtuk erre komoly fogadó kézség mutatkozott.

- Visszakanyarodtunk a kezdetekhez, hiszen az első két tornát annak idején a menhelyeken élő kisállatok megsegítésére rendeztük. Így alakult ki, hogy nyáron az állatok javára, decemberben pedig a hátrányos helyzetű családok számára gyűjtöttünk. A szervezők jelentős része állatimádó, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ezúttal is az ő javukra szervezzük a tornát. – fogalmazott Horváth Péter.

Eddig minden tornát nagy sikerrel zártak a szervezők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megmérettetésre tizenkét csapat nevezett, és legnagyobb sajnálatukra vissza is kellett utasítani több érdeklődő csapatot is a szervezőknek.

Nem első alkalommal sietett segítségükre, az ismert labdarúgó játékvezető Arany Tamás, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottságának elnöke, de vele tart a bírók doyenje, a népszerű Koszorús István, valamint az NBI-es futsal játékvezető Földi József is.

Ahogy már korábban is megmozdult a sport-társadalom, és teljes mellszélességgel a kezdeményezés mellé állt így történt most is. A hokisok közül válogatott játékosok sora támogatja a rendezvényt, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Varga Arnold, és Pozsgai Tamás. Rajtuk kívül Szabó Krisztián a Hydro Fehérvár AV 19 korábbi, a Gyergyószentmiklós jelenlegi válogatott játékosa egy Gyergyó-mezt ajándékozott, de Kovács Dániel a Mol Fehérvár FC kapusa is egy mezzel járult hozzá, de Zsótér Donát az Újpest labdarúgója, és Nikolics Nemanja sem maradtak ki a sorból.

A múlt héten a Nemzet Sportolójának megválasztott korábbi asztaliteniszező világbajnok, Jónyer István is felajánlott egy ütőt, és pólót, melyet csapatársaival, Klampár Tiborral, és Gergely Gáborral dedikáltak direkt az esemény számára. Frissen kaptak a szervezők három bokszkesztyűt Hector Hernandez német szuper középsúlyú ökölvívó bajnoktól, szintén dedikálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában