kosárlabda

2021.05.12. 22:10

A légiósok távoztak

Az idegenlégiósok távoztak, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának hazai játékosai továbbra is tréningeznek a Gáz utcában.

Horog László

A 28 éves Ron Curry (jobbra) sem maradt Fehérváron

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba kosárlabdázói két hete búcsúztak a negyeddöntőben a DEAC ellen, hiába vezettek 2-0-ra az egyik fél három sikeréig tartó párharcban, a hajdúságiak az utolsó három meccset megnyerték, így továbbléptek, a később 3-1 arányban elvesztett, Szolnok elleni elődöntőbe.

A kék-fehérek négy napot pihentek, majd folytatták a munkát, napi két edzéssel készülnek az Alba Regia Sportcsarnokban. Az amerikai játékosok mindegyike távozott, elsőként Ron Curry, aztán John Gillon, a múlt héten ment Zaid Hearst, Esa Ahmad, utolsóként Stacy Davis ült repülőre. A hazai játékosok továbbra is készülnek a szakmai stáb, Forray Gábor, Pethő Ákos, Alejandro Zubillaga és az erőnléti edző, Adrian Ariza Medina irányításával.

A 28 éves Ron Curry (jobbra) sem maradt Fehérváron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az U20-as együttesünk a negyedik helyen került a fináléba, a nyolcas döntőre a tavasszal került volna sor, azonban a járványhelyzet miatt június elejére tolták, a tervek szerint június 5-én, Budapesten, a Ludovika Arénában kerül sor a rendezvényre. Most ez az esemény jelenti a klubnál a prioritást, mindent ennek rendelünk alá, hogy fiataljaink minél jobban felkészüljenek az erőpróbára – mondja Forray Gábor vezetőedző. – Az U20-as gárdát kollégám, Pethő Ákos vezeti, a felnőttek májusi edzésprogramját úgy állítottuk össze, hogy fiataljaink jó formában érkezzenek a fináléba.

Hétfőn, szerdán és pénteken a konditermi munka hangsúlyos délelőttönként, délután labdás tréningekre kerül sor, kedden és csütörtökön döntően posztonkénti képzés szerepel a programban. Az utánpótlásból nyolc játékos készül a felnőttekkel, az elmúlt hónapokban is az első csapattal gyakorolt Lukács Norbert, Balsay Ádám, Takács Milán és Martin, Kass, Awogbemi Sodiq, Takács Erik és Góbi Marcell, tehát számukra nem okoz gondot, hogy felvegyék a felnőttek ritmusát. Akadnak tréningek, ahol csak a fiatalok vesznek részt, csapatedzésen, valamint a nyolcas finálé előtt edzőmérkőzést is vívnak a Budapesti Honvéd hasonló korosztályú együttesével.

A korosztályos döntőkön Pethő Ákos csapatai rendre győzedelmeskednek. A tavalyi finálé elmaradt, a korábbi három esztendőben viszont a tréner együttese diadalmaskodott, előbb a Nyíregyháza, majd kétszer az Alba Fehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában