kézilabda

2021.05.14. 22:11

A dobogó a tét az Alba számára

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 21., utolsó előtti fordulóját rendezik a Déli csoportban a hétvégén. Az albások érem­ért, míg a cunderesek a becsületükért játszanak szombaton.

Krebsz András

Az Alba–MÁV-Előre Csepelen vendégeskedik

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bajnokság hajrájára egyre jobb formába lendülő, az utóbbi öt fellépésén kilenc pontot gyűjtő Alba együttese a dobogó legalsó fokát elfoglaló csepeliek otthonába látogat. A 18 órakor kezdődő rangadó előtt mindkét gárda azonos mérkőzésszámmal és pontszámmal rendelkezik, ám az érmekért folytatott küzdelmet tovább bonyolítja, hogy a csapatok közé beékelődik az eddig szintén 26 egységet szerző, de eggyel kevesebbszer parkettre lépő Dunaharaszti MTK. A rendkívül sűrű élmezőnyben döntő fontosságú lehet a csapatok egymás elleni eredménye: a fehérváriak márciusban 25-23-ra legyőzték a fővárosiakat, amennyiben ez újra megtörténik, a Grőber-csapat szinte biztosan az első négyben végez.

Az Alba–MÁV-Előre Csepelen vendégeskedik
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bennmaradásra már csak matematikai eséllyel rendelkező Cunder az ezüstérem várományosát, a Kistext együttesét fogadja zárt kapuk mögött, szombaton 18 órától a VOK-ban. A rengeteg hiányzóval rendelkező Dolezsál-csapat számára óriási bravúr lenne még a pontszerzés is, ám Bokrétáék minden bizonnyal az utolsó töltényükig küzdeni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában