siker esetén még egyet léphet előre

2021.04.10. 14:30

Újabb nehéz feladat előtt az AFC Csákvár

A Merkantil Bank NB II 32. fordulójában újabb „hatpontos” mérkőzéshez érkezett az Aqvital FC Csákvár csapata. vasárnap 17 órakor a tabellán sereghajtó, és szinte biztos kiesőnek elkönyvelt DEAC együttesét fogadják.

Káldor András

A fehérben játszó AFC Csákvár folytatná jó sorozatát a DEAC csapata elleni összecsapáson vasárnap

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A hétközi játéknapon Békéscsabán egy pontot szerzett az AFC Csákvár, és ezzel, ha nem is megerősítette, de legalább stabilizálta helyét, és nincs kieső pozícióban. Nehéz hetek állnak a sárga-kékek mögött, végül is a múlt vasárnap léptek egy nagyot, amikor legyőzték a Kolorcity Kazincbarcika SC gárdáját, méghozzá magabiztosan, 4-1-re. A lényeg, hogy a csákvári alakulat végre elmozdult a kieső helyről.

– Tudtuk, hogy a Békéscsaba jó csapat, tele egyéniségekkel és az első félidőben nem is nagyon találtunk fogást rajtuk. Bár nekünk is akadt helyzetünk, el kell ismerni, megúsztunk néhány veszélyes szituációt. A szünet előtt nem sokkal sajnos jött az öngól, ami benne van a játékban, így hátrányban mehettünk pihenőre. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok a srácokra, a második félidőben már csak egy csapat volt a pályán. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, a sors igazságtalansága lett volna, ha nem egyenlítünk ki. – értékelte a szerdán látottakat Visinka Ede, az AFC Csákvár vezetőedzője.

A fehérben játszó AFC Csákvár folytatná jó sorozatát a DEAC csapata elleni összecsapáson vasárnap
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Nem foglalkozunk riválisaink eredményeivel, nem számolgatunk, csak saját magunkkal foglalkozunk. Számunkra mindig a soron következő meccs a legfontosabb – tette hozzá a szakember.

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy akármennyire is az utolsó helyen tanyázik a DEAC, de vannak a keretében rutinos, meghatározó futballisták. Ilyen a szenegáli Ibramiha Sidibe, aki 161 mérkőzésen 46 gólt lőtt az NB I-ben a DVSC színeiben, és most amolyan levezetésképp a DEAC-ban játszik. Rajta kívül meg lehet említeni Spitzmüller Csaba, Rezes László, Bényei Balázs nevét, de éppen Nagy Zoltán sem ismeretlen a magyar labdarúgó szurkolók körében. Azt azonban ne felejtsük el, hogy ősszel a DEAC pályán 2-1-re a Csákvár csapata kerekedett felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában