Kézilabda

2021.04.12. 21:33

Napi két gyakorlással készül az Alba FKC

Fontos győzelmet aratott múlt hét közepén az Alba FKC női kézicsapata Mosonmagyaróváron. Legközelebb a Boglári Akadémia-SZISE vendégeskedik Fejérben.

Horog László

Józsa Krisztián

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Míg a korábbi meccseken többször szenvedtek vereséget a végjátékban, ezúttal magabiztosak voltak, a hajrában sem engedték ki a kezükből az irányítást. Az idény jelentős részében remeklő, sokáig a dobogón tanyázó mosoniak ellen fontos, 28-25-ös győzelmet arattak.

– A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, döntő volt, hogy kulcsfontosságú szituációkban nem remegett meg a kezünk – mondja Józsa Krisztián, az FKC vezetőedzője. – Akadtak remek teljesítmények, Triscsuk Krisztina jól játszott, sajnos vádlisérülést, húzódást szenvedett, remélem, április 24-én, a soron következő, bogláriak ellen már pályára léphet. Fontos gólokat lőtt Besszer Borbála is, Bardi Fruzsina ismét átlagon felülit nyújtott, miként a horvát válogatott hálóőre, Tea Pijevic is.

Józsa Krisztián
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Utóbbi az elkövetkező napokat ismét külön tölti a társaktól, hazája ismert, tengerparti településén, Porecben edzőtáborozik a téli vb-re készülő nemzeti együttessel. Két edzőmeccset is vívnak, majd az Eb-bronzérmes kapus visszatér Fehérvárra. A fehérváriak napi két edzéssel készülnek a folytatásra, délelőtt döntően konditermi tréningekkel múlatják az időt, délután pedig labdáznak. A jövő hétvégi meccs elsősorban a fiatal látogatóknak fontos a bennmaradás szempontjából, 7 ponttal a 12. helyen tanyáznak, mögöttük a Szombathely 6, a Békéscsaba 4 pontot gyűjtött. A 11. fehérváriak 12 egységet termeltek a korábbi derbiken, amennyiben jövő hétvégén nyernek, rendkívül nyugodtan várhatják a szezon végét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában