Frissen Fejérből

2021.04.14. 12:00

Nagyszabású versenyt rendeztek a lajoskomáromi íjászok

Évente négy viadalt bonyolít a helyi íjász egyesület, a tavaszi eseményre 165-en neveztek hazánk minden szegletéből.

Horog László

A hazaiak versenyzői közül Szakállas János, Szakállasné Szűcs Mariann és Szakállas Mihály is jól szerepelt

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi évekhez hasonlóan most is nagy volt a készülődés, a Lajoskomáromi Íjász Sportegyesület, azaz a LISE a tavasszal egy, nyáron két erőpróbát rendez, ősszel pedig retró seregszemlét bonyolít. Ezúttal is több versenyszámban viaskodtak a férfiak és a hölgyek, a TR RB vadászreflex kategóriában Édes Emília nyert, a gyerek lányoknál Dobos Emese. Az ifi lányoknál a hazaiak két versenyzője bizonyult a legjobbnak, Sebestyén Dalma megelőzte Volasek Alexandrát.

A felnőtt nőknél Herold-Németh Linda nyert, mögötte Jeges Zsoltné, valamint Szakállasné Szűcs Marian (LISE) következett. A senior nőknél Marsi Ildikó győzött, a mini fiú kategóriában Kóti Máté Károly, a gyerek fiúknál Pék András, Volasek Dominik (LISE) előtt. A felnőtt férfiaknál Kocsis Pál győzött (243 pont), a legjobb hazai induló, a 4. helyen végző Szakállas Mihály lett (210), klubtársai közül Németh István 7., Major Tamás 8., Szakállas Balázs 15. lett. A szeniorok viadalát Szakállas János nyerte 214 ponttal, mögötte a rácalmási Tőrös István végzett, 204 pontot gyűjtve.

A CU Scópos csigás versenyen a felnőtt nőknél Hüvelyné Kovács Kornélia győzött, a férfiaknál Hüvely Balázs István, a HU Vadászirányzékos csigás megmérettetésen a gyerek fiúknál Gutheil György Marcell. Az ifi fiúknál ifj. Németh Róbert, a felnőtteknél Gutheil György célzott a legjobban. A házigazdák közül Fülöp Gábor 5., míg Boczor Róbert 7. lett. A BB Barebow kategóriában a felnőtteknél Édes Gábor (Kiliti) győzött, az Alba Íjász HSE sportolója, Nagy Gábor 5. helyen zárt.

A hazaiak versenyzői közül Szakállas János, Szakállasné Szűcs Mariann és Szakállas Mihály is jól szerepelt
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A TR RB Longbow versenyen a gyerek lányoknál Sándor-Laczkó Lili (Alba IHSE) győzött, a felnőtt nőknél Guzslován Edina (Somló). A felnőtt férfiaknál Csapó Péter (Alba) bronzérmes, PB-HB – Tradicionális reflexíjviadalon Németh Kitti Hanna (LISE) léphetett a dobogó legalsó fokára. A Fúvócső kategóriában a felnőtt nőknél Mátravölgyi Mariann (LISE) végzett az élen.

– Az egyesületet 1996-ban alapítottuk, két évvel később csatlakoztunk a Magyar Íjász Szövetséghez, 2000 óta indulunk versenyeken, jelenleg negyven taggal rendelkezünk – mondja Csiszi István, aki indulás óta vezeti a klubot. – Évente négy viadalt szervezünk, a tavaszit követően a nyáron kettőt, egy nappalit és egy éjszakait. A versenyeink népszerűek, neveznek az ország minden részéből, ezúttal jöttek Szeged környékéről és a Debrecenből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában