Foci

2021.04.16. 16:00

Kiélezett találkozók előtt állnak csapatok a megyei I. osztályban

A Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnokság 24. fordulója következik. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. április 17., szombat, 17.00

Mányi TK (15.)–TóVill Kápolnásnyék (6.) – ősszel 1-3

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Megmondom őszintén, hittem abban, hogy elhozzuk a három pontot Tordasról, de szerintem a csapat is így volt vele, rengeteget dolgozunk és készülünk. Bíztam abban, hogy előbb-utóbb kijön ez az eredmény, a célunk, hogy az önbecsülésünk megmaradjon, dacára annak, hogy a csapat nagyon sokat nem változott az őszi rajt óta. Kevesen vagyunk, de ugyanakkor mindenki beállt a sorba, és ez most már látszik kézzelfoghatóan, pontokban mérve is. Hármat tudunk edzeni, benne van a minőség, illetve a munka is, összekovácsolódott a csapat. A Kápolnásnyék csapatát régóta ismerjük, mindkét klub ismeri a másik hitvallását, számomra szimpatikus az, amit Höltz Richárdék fel­építenek, fiatalos, harapós csapatuk van. Sokat futnak, mi is hasonlóak vagyunk és nagy valószínűséggel nüanszok fognak dönteni.

Sárosd Kronos Sport (1.)–Tordas FÉSZ ZRT. (10.) – ősszel 3-1

Arany Tibor, a Sárosd Kronos Sport vezetőedzője: – Nyilvánvalóan örültünk a győzelemnek a hétvégén, mivel előtte nem úgy sült el a Főnix FC elleni találkozó, mint ahogy azt elterveztük. Az olyan mérkőzés volt, ahol el tudtuk fogadni a vereséget, mivel nagyon jó csapattal találkoztunk. A Sárbogárd ellen viszont nagyon nehéz, jó iramú mérkőzésen a három pont a miénk lett, de innentől kezdve minden találkozó ilyen lesz. A Tordas ellen sem lesz sétagalopp, hiszen ők való­színűleg úgy fogják fel ezt a mérkőzést, hogy ha nyernek örülnek neki, ha nem, az sem okoz problémát, mivel nem számoltak a pontokkal. Rajtuk nincsen teher. A bajnokság vége előtt a játékosok is érzik azt, hogy meg kell próbálni minden mérkőzést megnyerni, és a legtöbb pontot megszerezni. Ez természetesen nyomással is jár, a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetünk, ez most a legfontosabb. A lehető legjobb hozzáállással kell játszanunk minden mérkőzéshez!

DUFK SE (13.)–Bodajk SE (8.) – ősszel 0-2

Szellák Sándor, a DUFK SE vezetőedzője: – Nem tett rosszat a csapatnak az egy hét szünet. Volt egy összetartás, elbeszélgettünk a srácokkal, sőt volt egy külső segítség, szakértő is. Majd a hétvégén kiderül, hogy ez mennyit jelentett. Tóth Barnabásnak javult a lába, hiszen úgy lerúgták legutóbb, hogy még szabadrúgást sem kaptunk érte… Kétségtelen, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Bodajk ellen, amennyiben egy kicsivel jobb játékkal és magunkra találva pontot tudnánk szerezni, annak nagyon örülnénk. A Bodajk a találkozó esélyese, de bízunk abban, hogy előrelépünk, meg tudjuk őket lepni.

2021. április 18., vasárnap, 17.00

Főnix FC (5.)–Sárbogárd SE (4.) – ősszel 1-2

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – A jó szereplésünk elsősorban annak köszönhető, hogy most minden egyben van. Szerencsére elkerültek bennünket a sérülések, betegségek, tudunk dolgozni. Eltelt fél év, és elvárható volt ez a fejlődés, illetve eredmény a társaságtól, de azt is hozzá kell tennem, hogy a tél folyamán érkezett hozzánk három rutinos játékos, akik nagyban meghatározzák a mérkőzések kimenetelét. Fent ülünk most egy „jó hullámon”, nagyon bízom benne, hogy ez a hullám elvisz minket a végéig. Számomra meglepetés lenne, hogyha nem nyernénk vasárnap. Aránylag jól állunk hiányzók terén, egy eltiltottunk van, Meszlényi Zsolt, őt kiállították a legutóbb, bár Enyin­gen, azért megjegyezném, hogy nem három, hanem legalább hat piros lapot ki lehetett volna osztani. A tavalyi idényben ezeket a mérkőzéseket elveszítettük egy góllal, úgy néz ki, hogy a rutinnal megérkezett az is, hogy megtanultunk nyerni. Mentálisan is erősödött a csapat, a fiatalok nagyon jól fogják az adást, és nem utolsósorban a lábukban van már húsz felnőttmérkőzés, ez némi segítséget adhat a folytatásra.

Martonvásár SK (9.)–Lajoskomáromi SE (14.) – ősszel 3-1

Kovács Attila, a Martonvásár SK vezetőedzője: – Nem számoltunk azzal, hogy ilyen mértékű mélyrepülésben lesz része a csapatnak, de valamit nagyon nem jól csinálunk, az biztos! Ősszel szinte minden működött, most pedig egyáltalán nem. Ha egy kicsivel jobbak is vagyunk egy-egy meccsen, akkor sem sikerül, mert nagyon sok az egyéni hiba, és ezek rányomják a bélyeget a mérkőzések végeredményére. Elég sűrűn beszélgetünk az öltözőben erről, megpróbálunk rajta javítani, a srácok úgy érzem, mindent megtesznek edzésen. Egyértelműen látszik, hogy akarnak, de sajnos ez a pályán valamiért nem köszön vissza, elképzelhető, hogy mentális oka van. Rá fogunk tenni még egy lapáttal, reméljük azt, hogy előbb-utóbb ez a tendencia megfordul. Sok a sérültünk most is, ráadásul eddig sem voltunk sokan… Érdekes mérkőzés elé nézünk, ugyanazt mondom, mint a Bodajk ellen, hogy nem érdekel, milyen játékkal csak nyerjünk! Nekem tetszett, amit csinált a csapat a pályán, amilyen agresszivitással ment előre, de végül mégis kaptunk egy nagy pofont, holott egyáltalán nem volt ez benne a mérkőzésben. Ercsiben az volt a cél, hogy ne kapjunk ki, ne kapjunk gólt, de most is egy becsúszott, mert lemaradtunk a beadásról, pluszban a kapusunk Sebestyén István is kiállíttatta magát.

Kisláng (12.)–Ercsi Kinizsi SE (7.) – ősszel 2-2

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Jelenleg úgy néz ki, hogy vasárnap pályára tudunk lépni. Azt, hogy milyen állapotban vagyunk, egészen pontosan nem tudom megmondani, hiszen többen betegek voltak, akikkel együtt tudtam dolgozni az elmúlt két hétben, azokkal semmi probléma nem volt. Igazán nagy létszámmal nem lehetett készülni. Az Ercsi ellen csapatként kell dolgozni, és meg kell próbálnunk nyerni, más lehetőségünk nincs, főleg hazai pályán. Bár engem őszintén bosszant, hogy a tordasi edző egyenesen kijelentette, hogy a kislángi pálya miatt nem tudtak nyerni. Úgy hiszem, ezek a kijelentések nem megengedhetők, amikor a Tordas helyzetig sem tudott eljutni, akkor azt nem a pályára kellene fogni. A mi pályánk 118 méter hosszú, ezt sok csapat nem szereti. Mi mindent meg fogunk tenni a sikerért és megpróbáljuk megnehezíteni az Ercsi dolgát. Juhász Márton az egyik legveszélyesebb játékosunk a térdével bajlódik, a betegek közül is többen visszatértek.

Móri SE (2.)–Enying (11.) – ősszel 1-1

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Azt tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés Lajoskomáromban, hiszen a Mór ellen mindenki felszívja magát, és extra teljesítményt akar nyújtani, főleg hazai pályán. Elkövettük a legnagyobb hibát, hogy már a harmadik percben egy védelmi megingást követően sikerült fellelkesíteni a hazai csapatot, és hátrányba kerültünk. Ezután a mi sokpasszos játékunkat megnehezítette ellenfelünk, hiába szögeztük őket a kapujukhoz, nem sikerült átjutni rajtuk, és gól találni. A második félidőben már ugyan rúgtunk gólokat, de továbbra is heroikusan védekezett a Lajoskomárom. Annak ellenére, hogy megszereztük a vezetést, a hajrában mégis egy bakinkat kihasználták, és egyenlítettek. Egészen addig, amíg gólokat ajándékozunk az ellenfélnek ne csodálkozzunk azon, hogy ilyen eredmények születnek! Az biztos, hogy nyomás alatt játsszunk, és szeretnénk utolérni a Sárosdot pontokban, bár a vesztett pontok tekintetében még mindig jobban állunk. A Sárosd azonban megnyerte már azokat a mérkőzéseket, amelyeket mi még csak tervezünk behúzni. Feszített április elé nézünk, ha valóban komoly céljaink vannak, akkor több megingás már nem fér bele. Nem lesz egyszerű az Enying ellen sem, akik otthon nagyon veszélyesek, de idegenben talán kevésbé élesek. Az lesz a meccs kulcsa, hogy mikor szerezzük meg az első gólt, és ne inogjunk meg egy pillanatra sem hátul. Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy nekünk milyen nehéz, ugyanakkor az ősszel igazoltunk négy játékost, akik közül egyet sem tudtam még bevetni, és a meglévő játékosaink közül is vannak olyanok, akiknek műtétre lenne szükség, de a Covid-helyzet miatt nem tudták ezt realizálni, és hétről hétre ötvenszázalékosan vannak jelen. Szűken 11-12 játékosom van, akik hadra foghatók, és melléjük jönnek az ifisták, így tudunk lejátszani egy-egy mérkőzést. Ez most sem lesz másképp…

Szabadnapos: Ikarus-Maroshegy (3.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában