Szinkronban az Orka

2021.04.27. 13:19

Két érmet hoztak a fehérvári szinkronúszók az országos bajnokságról

Egy arany- és egy bronzérmet nyertek az ORKA SE szinkronúszói a gyerek-, junior-, és masters országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

A masters kategóriában nem érdekelt az ORKA SE, az utánpótlás korosztályokban azonban annál inkább. A szinkronúszók víz alatti áldozatos és kemény munkája művészi jelenetsort varázsol a felszínre, vagy a fölé, s ebben a székesfehérvári lányok is serényen jeleskednek. Az orkások gyerek korcsoportban a vegyes kombinációban utasították maguk mögé a mezőnyt. Első helyezést értek el a 12-13 éves lányok Fésüs Napsugár, Poór Dóra, Szakáll Sára, Balogh Zsuzsanna, Tímár Alina, Pinka Luca, Vajda Izabell, Hegedűs Kisó, Pálinkás Noémi összetételben.

– A kombinációs kűrnek kötelezően tartalmaznia kell szóló, páros, trió és csapat-elemeket. Tőke Teodóra remekül felkészítette a lányokat, igaz a Csitáry G. Emil Uszodában korlátozottak a lehetőségek, hiszen a pandémia alatt két-három sávnyi területen tudtunk csak edzeni – fogalmazott Molnár Andrea, az ORKA SE vezetőedzője. – Örömmel tölt el bennünket, hogy végre csapattal is versenyezhettünk, a vírushelyzet miatt az utóbbi időszakban erre nem volt lehetőségünk a kontaktkaranténok miatt.

Fotó: a csapat

Nem csupán a csapat sikerét hozta az ob. A szinkronúszásban egyedül is ámulatba lehet ejteni a publikumot – már ha lehetnek nézők a medence mellett. Most azonban csak a szakma figyelhette, ahogy Szabó Virág a junior szóló verseny harmadik helyére táncolt a habok között.

A vízbecsobbanás lehetőségét kihasználva a junior válogatott versenyen kívül mutatkozott be a szakág képviselőinek. Ráadásul egy fehérvári hölgy társaságában. A nemzeti csapat Szakáll Pannával kiegészülve a világbajnokságra készül.

Fotó: a csapat

– Panna jól megállta a helyét a válogatottban. A junior és as felnőtt válogatott együtt tréningezik, gyakorol, a felnőttek a budapesti Európa-bajnokságon, a juniorok nyár végén a kanadai világbajnokságon mutathatják be kűrjeiket. Remélhetőleg Szakáll Pannával együtt – mondta Molnár Andrea.

Addig azonban klubszinten van teendőjük a Fejér megyei szinkronúszóknak. A hétvégén Pécsen ugrik medencébe az ORKA SE összes korosztályos formációja. Több mint negyven fehérvári szinkronúszó méreti meg magát.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában