Frissen Fejérből

2021.04.30. 15:29

Megnyílhatnak a nézőterek a megyei bajnoki labdarúgó mérkőzéseken

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága által közreadott közlemény szerint bizonyos feltételekkel 2021. május 1-től megnyílhatnak a nézőterek a megyei bajnoki labdarúgó mérkőzéseken, így ez a hétvégén megrendezésre kerülő összes osztályra egyaránt érvényes.

Káldor András

Az igazolvány belépésre jogosít. Fotó: illusztráció

A koronavírus ellen védett (vagyis: védettségi igazolvánnyal rendelkező) személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18-ik életévét be nem töltött személy számára megnyílik a lehetőség a labdarúgó mérkőzések nézőként való látogatására, amennyiben a megtekinteni kívánt sportrendezvény tervezett befejezési időpontja legkésőbb este 23 óra. A sportrendezvény rendezéséért felelős sportszervezet köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon (védettségi igazolvány – oltási igazolás nem elegendő! –, illetve életkort igazoló okmány felmutatása) nem igazolja. A védettségi igazolvány önmagában nem, csak a személyes fényképes okmányok valamelyikének felmutatásával együtt érvényes.

Az igazolvány belépésre jogosít. Fotó: illusztráció

A szolgáltatást nyújtó személyzet külön felhívhatja az érintett személyt az igazolványok felmutatására, de a rajtuk látható adatokat nem rögzítheti. Azokban a sportlétesítményekben, ahol nincsen külső kerítés, ott a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nézőknek a pályától, illetve annak közvetlen környékéről való távoltartása a rendező sportszervezet feladata. Ahol nincs külső kerítés és fizikaliag nem lehet a sporttelep határát megállapítani, ott kordonszalag (műanyagszalag) vagy kötél kihúzásával kell jelezni a sporttelep határát, amelyen elkerített területen belül védettségi igazolvánnyal nem rendelkező néző nem tartózkodhat.

A sportrendezvényen nézőként tartózkodó, a koronavírus ellen védett személy és a felügyelete alatt lévő, 18-adik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában