Frissen Fejérből

2021.04.08. 20:37

Elhitték az Alba FKC kézisei, hogy sikerülhet nyerni

Félidőben két góllal vezettek, végül hárommal nyertek az Alba FKC kézisei Mosonmagyaróváron. Az edző érthetően elégedett.

Horog László

Józsa Krisztián és az együttes 17 éves játékosa, Sulyok Réka

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az ősszel a mosoniak háromgólos győzelmet arattak a Verseci úton. A kék-fehérek úgy készültek a szerdai, szigetközi találkozóra, hogy meg szeretnék fogni a szezon korábbi részében remeklő, jelenleg is a tabella 4. pozíciójában helyezkedő vendéglátókat. A látogatók az első félidő derekától végig vezetve 28-25-re győztek.

Józsa Krisztián és az együttes 17 éves játékosa, Sulyok Réka
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– A Fradi ellen legutóbb sima vereséget szenvedtünk, ami nem is volt meglepő, előzőleg a Vác ellen, szintén idegenben az első félidőben domináltuk, a meccs hajrájáig vezettünk, a Duna-partiak csak a végjátékra fordulva tudtak fölénk kerekedni. Ezúttal úgy készültünk, hogy legyőzzük az óváriakat, tisztában voltunk vele, most is a záró néhány perc lesz a döntő, az nyer, aki ott higgadtabb döntéseket hoz. Több bajnokit úgy buktunk el, hogy a lefújás előtt nem koncentráltunk eléggé, reméltem, ezúttal minden másként alakul. Tudtuk, most megfogható az MKC, a lányok elhitték, hogy sikerülhet. A meccs egészében nagy akarattal kézilabdáztunk, s végre hatékonyan játszottunk a végjátékban is, a magunk javára fordítottuk a találkozót. Jól felkészültünk, amit hasznosítani is tudtunk a pályán. Akadtak kiemelkedő teljesítmények, például a 18 éves irányító, Besszer Borbála remekelt, fontos gólokat lőtt kulcsszituációban, valamint Triscsuk Krisztina, aki szintén jól játszott, hat góljával az Alba élvonalbeli történetének legeredményesebb játékosa lett. Két hét múlva a NEKA–SZISE következik hazai pályán, természetesen ott is nyerni szeretnénk – mondta Józsa Krisztián vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában