vízilabda

2021.04.29. 20:22

A DUE az orosz Uralocskával kezd az Euroliga final fourban

A DUE-Maarsk Graphics együttese a szezon egyik, ha nem a legfontosabb hétvégéje előtt áll. A Mihók Attila vezette dunaújvárosiak a női vízilabda Euroliga négyes döntőjére hivatalosak a Duna Arénába. Az elődöntőket pénteken rendezik, a DUE az orosz Dinamo Uralocska ellen vívhatja ki a döntőbe jutást.

Beke Zsombor

A bajnoki döntő elvesztése után máris itt a javítási lehetőség az Euroligában

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Euroliga történetében először fordul elő az, hogy két magyar csapat is érdekelt lesz az elődöntőkben. A budapesti final four sorsolásakor a két hazai gárda elkerülte egymást, az UVSE a görög Olympiakosz Pireusz ellen ugrik a medencébe az első elődöntőben, majd következik a Dunaújváros mérkőzése az orosz Dinamo Uralocskával. A tavalyi kiírásban az utóbbi párharc már egyszer létrejött, de a koronavírus tavaszi első hulláma a visszavágót már meghiúsította. Akkor a kissé tartalékosan felálló dunaújvárosiak hazai pályán döntetlent játszottak az oroszokkal.

Ami Mihók Attila együttesét illeti, a vezetőedző nem számíthat a négyes döntőben Gurisatti Grétára, aki a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén szenvedett kézsérülést. Azon a rangadón a fővárosiak nyertek 7-2-re, így az aranyérem is hozzájuk került.

– A bajnoki döntőn nem erre készültünk, nem ilyen játékra, viszont azt gondolom, hogy most már az a múlt, és ezen túl kell lépnünk – nyilatkozta Garda Krisztina, a DUE csapatkapitánya. – A szezon során megküzdöttünk egy újabb lehetőségért, az Euroligáért, ha nem is a magyar bajnokságban, de szintén egy magasan kvalifikált sorozatban érhetünk el jó eredményt, ami gyógyír lehetne a bajnoki szereplésre.

– Nagyon újszerű és korszerű, nehezebben értelmezhető és sematizálható játékot játszanak, mindezt megfűszerezve sebességgel és gyorsasággal mind a labda nélküli, mind a labdás mozgásban. Ezt rajtuk kívül kevés csapat tudja bemutatni – mondta a vezetőedző az oroszok játékáról.

– Hétfő óta már az Uralocskával foglalkozunk, már nagyon várjuk a pénteki mérkőzést – tette hozzá Garda. – Jó néhány orosz felnőttválogatott-játékosuk van, illetve van néhány juniorválogatottjuk is, egy nagyon erős csapatról beszélünk.

A bajnoki döntő elvesztése után máris itt a javítási lehetőség az Euroligában
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Kétségtelen, hogy ebben a négyes döntőben a világ legjobb csapatai fognak medencébe ugrani, a klubszintű női vízilabda elitje mérkőzik meg egymással. A 16 év után újra a négy közé jutó DUE mestere, Mihók Attila szerint ebben a mezőnyben a helytállás is nehéz feladat, de természetesen minél jobban szeretnének szerepelni.

– Nem szabad úgy odaállnunk a medence partjára, hogy akkor mi most megnyerjük az Euroligát, és erről beszélgessünk azelőtt, hogy megoldunk egyetlenegy feladatot is, amelyből több ezer lesz a következő napokban. Ha fel tudjuk venni a torna ritmusát és a hangulatát, akkor az adott pillanat feladatát megoldva saját javunkra fordíthatjuk a találkozót. Elsőként a legfontosabb, hogy felnőjünk ehhez a szinthez.

Az Uralocska elleni mérkőzés pénteken 14.45-kor kezdődik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában