Frissen Fejérből

2021.04.13. 16:09

23 egyesület összesen 19 és fél millió forintos támogatásban részesül Fehérváron

A városi Sport Alap keretéből kap támogatást az a 23 sportegyesület, mely sikeresen pályázott az Önkormányzatnál.

Ferencz Balázs

Fotó: Pixabay.com

Egészen biztosan nem fognak dőzsölni a támogatásban részesült sportegyesületek, hiszen átlagban közel 850 ezer forintot kapnak a városi Sport Alapból. Azonban a jelenlegi, pandémia sújtotta kritikus időszakban ez a szerény összeg is sokat jelenthet az egyesületek számára. Székesfehérvári székhelyű, telephelyű utánpótlásnevelő szervezetek pályázhattak sportprogramok, szabadidősport támogatására, azonban a TAO-rendszerben kedvezményezett egyesületek nem vehettek részt.

A 19 és fél millió Forinton az A.D. Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület, az Alba Bianca Tenis Club, az Alba Shotokan Dojo Sportegyesület, az Alba-Toll Sport Egyesület, a Delfin Sportegyesület, a „Family Tree” Triatlon és Szabadidős Sportegyesület, a Fehérvár Badminton Sportegyesület, a Fehérvári Sakk Egyesület, a Fehérvár Küzdősport Egyesület, a Fehérvár Rugby Club Sportegyesület Rugby és Súlyemelő Szakosztályai, a Flash Aerobik Sportegyesület, a Free-Spirit Tánc-Sport Egyesület, a Honvéd Szondi György Sportegyesület Asztalitenisz, Birkózó és Judo Szakosztályai, a KID Rock and Roll Sportegyesület, a MÁV Előre Sport Club, a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület, a „Strassz„ Életmód Egyesület, a Székesfehérvári Curling Egylet, a Varkocs György Box Club és a Vitál Club Vízi Sport, Kerékpár, Triatlon, Quadriatlon és Szabadidő Sportegyesület osztoznak.

Az önkormányzat visszatartott egy 7 millió forintos keretösszeget azon szervezetek számára, melyek pályázata nem volt érvényes, vagy nem is igényeltek támogatást. Ők most újra pályázhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában