A vendégcsapat örülhetett

2021.03.07. 22:37

Zsinórban ötödször nyert a Spartacus, ezt a Csákvár bánhatta

A Merkantil Bank NB II. 28. fordulójában az utolsó négy bajnokiját egymás után megnyerő Nyíregyháza Spartacust fogadta az AFC Csákvár. A vendégek egy vitatható találattal zsebelték be a három pontot.

Káldor András

A csákvári Madarász Márk (sárgában) közel járt ugyan a gólhoz, de ezúttal ő sem tudta bevenni a kaput

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár–Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)

Csákvár, zárt kapuk mögött

Vezette: Németh Ádám (Aradi, Baghy)

Aqvital FC Csákvár: Markek – Murka (Major, 74.), Csató, Albert I., Baranyai (László, 74.) – Mészáros D. (Posztobányi, 59.), Madarász – Sejben, Mim, Kocsis B. (Nándori, 84.) – Baracskai (Vörös, 74.) Vezetőedző: Visinka Ede

Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas – Szokol, Fodor F., Jánvári, Svedyuk – Paku, Márkus A. (Végső, 46.) – Kalocsai, Gresó, Yasin (Györgyi, 27., Galambos, 60.) – Zamostny (Hornyák, 60.) Vezetőedző: Gálhidi György

Gól: Szokol (57.)

Három egykori csákvári játékos is ellenfélként tért vissza Fejér megyébe. Papp Máté, Galambos Ádám és Farkas Aurél már a Spartacus keretét erősíti, utóbbi kettő ezen az összecsapáson a kispadon kapott helyet. Ellenben a télen éppen a szabolcsi gárdától igazolt a sárga-kékekhez Kártik Bálint, más kérdés, hogy januárban súlyos térdsérülést szenvedett, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A csákvári Madarász Márk (sárgában) közel járt ugyan a gólhoz, de ezúttal ő sem tudta bevenni a kaput
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A 2. percben Kocsis Bence veszített labdát a felezővonalnál, ezt a hibát szabálytalanság árán tudta csak javítani a kapujától 20 méterre. Paku Roland lövését Markek Tamás bravúrral a jobb felső sarok elől tolta szögletre. Majd a 12. percben Baracskai küzdött ki egy labdát a bal oldali szögletzászlónál, estében középre lőtte, és az érkező Madarász Márk ezt 8 méterről a kapu mellé bombázta. A 31. percben Gresó Mátyás futotta le Mészáros Dávidot a jobb oldalon, az alapvonalról belőtt labdája viszont a gólvonal előtt szállt el.

A pihenő után azonban nem sokat kellett várni a vendégek találatára, az 57. percben Paku jobb oldali szabadrúgását középen Zamostny Balázs lefejelte, a hazai védők egymásra vártak, ezt köszönte szépen Szokol Zsolt, és az ötösről, lesgyanús helyzetben a bal sarokba emelt, 0-1. A 81. percben akár megduplázhatta volna előnyét a Szpari, Kalocsai László labdája után Hornyák Marcell lőtt, de a jobb oldali kapufáról kipattant a labda. A döntetlen igazságosabb lett volna, a házigazdák megérdemeltek volna egy pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában