küzdenek

2021.03.09. 20:49

Tapadnak az élbolyra az NB II-es férfi kézisek

Az NB II-es férfi-kézilabda-­bajnokság 15. fordulójában az albások félgőzzel is kiütéses győzelmet arattak, míg a kiesés ellen menekülő cunderesek gólgazdag mérkőzésen nem tudták borítani a papírformát, és alulmaradtak.

Krebsz András

Jól lőttek az albások

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Alba-MÁV Előre SC–KIKI SKFT 38-17 (18-9)

VOK, zárt kapuk, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Alba-MÁV: Czérna – KRÁLL 6, Szám 2, KANYÓ BENCE 3, Kanyó Balázs 2, Bárdos 2, Kanyó Á. 5. Csere: SALAMON P., Hátas (kapusok), Szalczinger, Giday 5, ROHONYI 5, ifj. Grőber M. 2, Harsányi 2, Lehőcz 1, Salamon D. 3. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 9. perc: 8-3, 13. p.: 10-5, 19. p.: 13-7, 26. p.: 15-7, 36. p.: 21-10, 42. p.: 25-13, 51. p.: 31-13, 57. p.: 35-16.

Még két perc sem telt el a találkozóból, de Bárdos átlövése valamint két gyors Králl-találat után máris kikérte első idejét a vendégek trénere.

Ezt követően átmenetileg rendezte a sorait a sárga mezes együttes, de Králl hajszálpontos befejezéseivel újra nőtt a különbség, Kanyó Ádám leindulását követően pedig a 12. perc elején ismét a játékmegszakítás mellett döntött a KIKI edzője, 9-4. Hiába a kapuscsere, továbbra is rengeteg hiba csúszott a támadásait főleg a beálló megjátszására építő izsákiak játékába. A fehérváriak ezt kihasználva – a padról beszálló Giday háromszor lőtt a hálóba, de a hosszú kényszerpihenőről visszatérő ifj. Grőber is feliratkozott a gólszerzők közé – megnyugtató előnyt építettek a szünetre.

A folytatásban előbb Hátas, majd a két hétméteres mellett több védést is bemutató Salamon Patrik állta útját a továbbra is a bejátszásokat erőltető vendégek próbálkozásainak, eközben az albásoknál Rohonyi a bal szélről, míg Salamon Dániel átlövésből termelte a gólokat. A hazai oldalon kivétel nélkül mindenki élt a játéklehetőséggel, a mérkőzés utolsó negyedében csak a gólkülönbség volt a kérdés.

– Büszke vagyok a csapatra hiszen a srácok az utolsó pillanatig komolyan vették a mérkőzést – értékelt Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke a találkozó után.

Jól lőttek az albások
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Üllői VKSK–Cunder TU Kézisuli 38-31 (17-11)

Üllő, zárt kapuk, vezette: Ihász, Szántó.

Cunder: Bokréta – Varga M. 3, Hamvasi, RUPRECHT 11 (3), Bencze, CSÓKA 8, Karniczki 1. Csere: Dravecz (kapus), Kovácspál 2, KÓNYA 4, Kovács G., Battyányi 2. Edző: Dolezsál Károly.

A tartalékosan kiálló fehérváriak – négy felnőtt mellett kilenc utánpótláskorú játékos utazott el Üllőre – az első húsz percében végig lőtávolon belül tudtak maradni, ám a félidő végi rövidzárlatot kihasználva a szünetre elléptek a hazaiak.

A folytatásban már tizenegy találattal is vezettek az üllőiek, a Dolezsál-csapat ekkor szezonbeli talán legjobb játékával, Dravecz védéseinek, valamint Csóka és az ezúttal jobbátlövő posztra beszálló Kónya góljainak köszönhe­tően mínusz négyre zárkóztak. A hajrában kialakuló adok-­kapokból aztán az Üllő gárdája jött ki jobban, a vendégeknek nem sikerült elmozdulniuk a 11. pozícióból.

– Rengeteg ziccert hagytunk ki, ez elkeserítő, azonban örülök, hogy a fiúk az utolsó pillanatig küzdöttek – mondta Dolezsál Károly, a cunderesek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában