foci

2021.03.24. 23:23

Régi ismerősök ellen

Csütörökön 20.45-kor először lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatában. Az ellenfél a korábbi Vidi-tréner, Paulo Sousa vezette Lengyelország lesz.

Beke Zsombor

Nikolics Nemanja korábbi edzője és társai ellen készül

Fotó: Mirkó István

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi edzői pályafutása alatt egyszer találkozott már Paulo Sousával, akkor az olasz tréner irányította Budapest Honvéd nyert a Sousa által dirigált Vidi ellen. Arról, hogy a veretlenség megmaradjon, a Mol Fehérvár támadója, Nikolics Nemanja is tehet, akire különleges mérkőzés vár, hiszen nemcsak egykori vezetőedzője lesz ismerős a túloldalon, hanem a lengyel keretben egykori varsói csapattársai is helyet kaptak.

Nikolics Nemanja korábbi edzője és társai ellen készül
Fotó: Mirkó István

– Nem mindennapi sorozat veszi kezdetét márciusban, hiszen a tét az, hogy kijussunk a vb-re – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának Nikolics. – Magabiztosan várjuk nemcsak a lengyelek elleni meccset, hanem az egész selejtezősorozatot. A Nemzetek Ligájában már bizonyítottuk, hogy képesek lehetünk jó játékkal legyőzni olyan válogatottakat is, amelyeket nálunk esélyesebbnek tartanak. Véleményem szerint a lengyelek nem jobbak, mint az oroszok vagy a szerbek, márpedig ha ezen válogatottak ellen nem vallottunk kudarcot, akkor minden lehetőségünk megvan arra, hogy a lengyelek ellen is legyen esélyünk meglepetést okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában