Frissen Fejérből

2021.03.30. 22:18

Profi gálát szerveznek

A Kiliti Promotions társszervezésben profiökölvívó-gálát rendez május végén, az előkészületek megkezdődtek.

Horog László

Balról Kiliti Tamás, Kiliti Ferenc vezetőedző és Nagy Angéla

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Zuhognak a pofonok a Bátky Zsigmond utcában található bokszteremben, a Videoton Box Club vezetőedzője, Kiliti Ferenc figyeli tanítványait, valamint beszámol a május végére tervezett, fehérvári küzdősportgáláról.

– Társszervezésben kerül sor az eseményre, egy budapesti székhelyű istállóval, akik az öcsém tavaly nyári, budapesti mérkőzését szervezték – mondja Kiliti Ferenc. – A Videoton Box Club bunyósa, Nagy Angéla, a 60 kg-os versenyző lép kötelek közé. Angi Debrecenben született és nőtt fel, három éve került a koronázóvárosba, az amatőrök mezőnyében legjobb eredménye korosztályos Eb-bronzérem. Két éve dolgozik velem, tavaly ezüstérmes, két éve bronzérmes lett az ob-n. Most debütál a profik között, később szeretnénk, ha alacsonyabb súlycsoportban méretné meg magát. A testvérem, Kiliti Tamás – eddig három meccsét megnyerte – magyar bajnoki címmeccset vív, az ellenfél kapcsán még zajlanak az egyeztetések, vélhetően egy fővárosi sportolóval küzd. Tamás már tíz menetet bokszol, Angéla négyet vagy hatot tölt a szorítóban. A jelenlegi állás szerint, a pandémia miatt zártkapus lesz az esemény, amelyen nemzetközi mérkőzésekre is sor kerül. A nyáron reményeink szerint két versenyzőnk egy lengyelországi gálán bizonyíthat, erről már tárgyalunk, valamint év végén az Egyesült Államokban is szeretnénk bizonyítani. Elképzelhető, hogy a folytatásban igazolunk versenyzőket, valamint további gálák szervezésébe is szeretnénk belevágni.

Balról Kiliti Tamás, Kiliti Ferenc vezetőedző és Nagy Angéla
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Videoton Box Club is folytatja tevékenységét, továbbra is a megszokott teremben, azonban a folytatásban az amatőr sportolók, a tömegsportolók és az utánpótlásban szereplők tartoznak ide. A profi gálákon részt vevők a Kiliti Promotions színeiben versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában