Frissen Fejérből

2021.03.26. 14:50

Mind az Alba FKC, mind a DKKA idegenben lép pályára a hétvégén

A női K&H Kézilabda Liga 16., illetve 7. fordulóiban korántsem vár könnyű hatvan perc megyénk reprezentánsaira. Az Alba Fehérvár KC Vácott, míg a DKKA csapata a Népligetben lép parkettre.

Káldor András

Temes Bernadett (sötét mezben) legutóbb kétszer vette be a Vác hálóját

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak több mint két hete nem játszottak bajnokit, akkor éppen a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában szenvedtek háromgólos vereséget. Rájuk férne a győzelem, mert legutóbb február elején érezhették utoljára siker ízét Debrecenben.

- Vezetőedzőnk sokszínű edzésterve alapján zajlik a felkészülésünk a bajnokság folytatására. A kondicionális edzéseken keresztül az egyéni képzéseken át az egymás elleni játékig, minden szerepelt az elmúlt két hetünk programjában. Így, mérkőzések nélkül talán kevésbé voltak feszültek a mindennapjaink, de mindenki nevében mondhatom, hogy várakozással tekintünk a folytatás elé. – fogalmazott az Alba FKC csapatkapitánya, Triscsuk Krisztina.

Temes Bernadett (sötét mezben) legutóbb kétszer vette be a Vác hálóját
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az újvárosi csapat ugyan „meccsben” van, és lényegében egy hét alatt túlesik a két bajnokaspiráns elleni csatán. Ráadásul azon túl, hogy az Audi ETO KC-tól méretes zakót (18-40) kaptak szerdán a gárdának meg kellett birkóznia gyúrójuk, Bába Mihály elvesztésével is. Az FTC Rail-Cargo Hungária ellen hazai pályán sem ment túlságosan, még december végén kaptak ki tőlük 35-22-re. Most sem ők számítanak a favoritnak a Népligetben, hiszen, ha jól meggondoljuk a magyar válogatottakkal és minőségi légiósokkal teletűzdelt zöld-fehérek ebben az idényben mindössze egy mérkőzésüket nem tudták megnyerni, az Audi ETO KC elleni presztízsmeccset, méghozzá Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában