playoff

2021.03.11. 10:00

Hatodszor szerepelhetnek a rájátszásban

Pénteken kezdi a playoff küzdelmeit a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongegyüttese az osztrák bázisú ICE Hockey League küzdelmeiben. A klubelnök, Gál Péter optimista.

Horog László

Gál Péter Pál, a fehérvári klubelnök

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap-archív

Hatodszor szerepelnek a kék-fehérek a rájátszásban, kétszer a Bécs, egyszer a Ljubljana, a Bolzano, legutóbb pedig a Salzburg parancsolt álljt a volánosoknak, két éve, március utolsó napjaiban. Ezúttal a Vienna Capitals az ellenfelük.

– Benne volt a pakliban, hogy a bécsiekkel mérkőzünk, a középszakasz derekán ez már reális forgatókönyvnek tűnt, igaz, akkor még salzburgiak is eséllyel pályáztak a velünk zajló negyeddöntőre. Az alapszakaszt a 3., a középszakaszt az 5. helyen fejeztük be, ami meg is felel az erőviszonyoknak. Eddig kimondottan sikeres szezont futunk, nagyon remélem, messze még a vége – mondja Gál Péter Pál elnök.

Gál Péter Pál, a fehérvári klubelnök
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap-archív

Két fordulóval a második kör zárása előtt még mutatkozott esély arra is, hogy Anti Karhula gárdája akár a második helyre is befuthat, azonban a Red Bull elleni hazai, majd a klagenfurti vereség egyértelműsítette, a brigád nem kerül választó pozícióba. Pályahátrányból indulnak Háriék, aminek amúgy a zárt kapus meccsek miatt nincs különösebb jelentősége.

– Stratégiai fejlesztéseket tűztünk ki célul, úgy érzem, jó úton haladunk. Olyan csapat építését fogalmaztuk meg, amely az alapszakaszban tartósan sikeres, minden évben ott van a rájátszásban, ha úgy alakul, történelmet ír, a legjobb négy közé kerül.

Remélem, ennek most jött el az ideje. Valamint fontosnak tartottuk és tartjuk, hogy a magyar hoki meghatározó játékosait hazahozzuk külföldről. Remek szezont fut Hári János és Bartalis István, a nyáron szeretnénk folytatni ezt az utat. Amit sajnálok, hogy drukkereink nem lehetnek jelen a meccseken sikeres szezonunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában