indul a szezon

2021.03.22. 22:30

Edzésben az amerikai futballisták

A járványhelyzet miatt nyilván nincs kőbe vésve, de a tervek szerint április 17-én indul a magyar bajnokság, a HFL. A Fehérvár Enthroners készül a szezonra.

Németh Krisztián

2019-ben játszott legutóbb az Enthroners

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-archív

Egy év kihagyás után, ha a járványhelyzet megengedi, útjára indul a tojáslabda a hazai amerikaifutball-bajnokságban.

A címvédő Koronázók Jaime Hill vezetőedző vezérletével pár hete elkezdték az edzéseket, végre a pályán is gyakorolhatják az új játékelemet, az amerikai tréner elképzeléseit, a vadiúj playbookot.

Ahogy arról korábban írtunk, az elmúlt időszak megrostálta a mezőnyt, így a HFL-ben négy csapat indul. A megfelelő meccsszám és tapasztalatszerzés érdekében a fehérváriak a hazai második vonalban is csapatot indítanak, ősszel pedig az osztrák ligában is játszanak majd. Március elején Joe Bergeron és Devan Stringer érkezésével teljessé vált a keret, Jebrai Regan és Rashad Still társaságában ez lesz a négyfős légiós kontingens.

2019-ben játszott legutóbb az Enthroners
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-archív

A klub a hétvégén is bejelentett egy örömteli hírt: a fia­tal, tehetséges, linebacker pozícióban bevethető Zilai János visszatér Székesfehérvárra. A válogatott játékos a francia bajnokság törlése miatt hazatér Cannes-ból, húsvéttól már a First Fielden edz.

A HFL rajtjára április ­17-én kerül sor, négy hét múlva a Győr Sharks együttese látogat a 2019-es bajnok otthonába. Aztán sorrendben a Budapest Cowbells, végül a Budapest Wolves lesz a Fehérvár Enth­roners ellenfele. A liga és a klubok egy héttel a bajnoki rajt előtt tekintik át a járvány­helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában