Az újvárosi kézislányok kivágták a rezet

2021.03.11. 18:56

Bravúr bravúr hátán

Nem mindennapi bravúrt vitt véghez a Dunaújvárosi Kohász KA csapata a Siófok KC szerda esti legyőzésével. A Kohász a szünet után harapott, ellenállhatatlanul játszott és átgázolt a 2019-es EHF-kupa-­győztesen.

Káldor András

Szalai Babett (a labdával) hatszor vette be a kaput

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az első félidő nagy részében igazság szerint a Siófok KC játszhatta a saját játékát, különösebben semmi nem utalt arra, hogy bezsebelheti az újvárosi gárda a lefújás után mindkét bajnoki pontot. Más kérdés, hogy a szünet felé közeledve már voltak jelei a feltámadásnak, amikor a 27. és a 28. percben Kazai Anita és Szalai Babett kétgólos hátrányt dolgozott le, és végül ikszre hozta a csapat az állást a pihenőre. Majd a szünet után az öltözőben ragadt az SKC, míg házigazdáik éltek a lehetőséggel, és a 35. percben már a DKKA vezetett két góllal (16-14). A hétgólos Tamara Horacek vezetésével még visszajöttek ugyan a Balaton-partiak a meccsbe, egyenlítettek, és a vezetést is visszavették (17-18). Vágó Attila időkérése azonban hatott, és a 40. percben Kiss Nikolett kiállítása után a DKKA fordított, ami pedig ezután történt, szinte álomszerű volt piros-fehér oldalon. Ezután a 45. percet követően egyetlenegy gólt sem ért el a Siófok, az 50. percben már 23-19-re vezetett a DKKA, mely a nyolcgólos Bulath Anita, valamint a hat gólig jutó Szalai Babett vezérletével kiütéses győzelmet aratott (27-19).

Szalai Babett (a labdával) hatszor vette be a kaput
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Még fel sem fogtam, hogy mekkora tettet vittünk véghez, ráadásul ekkora különbséggel! Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok, különösen igaz ez a második félidőre. Elképesztően büszke vagyok a csapatra! Kiélezett volt az első félidő, sok labdát könnyelműen elvesztegettünk. A szünetben azt kértem, hogy e hibák számát csökkentsük, minimalizáljuk, hogy legyen esélyünk szoros meccset játszani. Ezt sikerült is megoldanunk. A második félidőben szervezett, taktikus támadójátékot mutattunk, több kimagasló teljesítményt láthattunk, közte nagyszerű kapusteljesítményt – mondta elégedetten Vágó Attila, az újvárosi gárda vezetőedzője.

– A második félidőben elfogadhatatlanul kézilabdáztunk. Töméntelen mennyiségű ziccert hagytunk ki, ráadásul a védekezésünk és a kapusteljesítmény is átlagon aluli volt. Ellenfelünk nagyon szervezetten támadott, ráadásul kiemelkedően védett a kapusa. Hosszú hetek óta rengeteg problémával küzdünk, nagyon szűkösen vagyunk. Ennek sajnos vannak következményei, de még ez sem lehet magyarázat egy ilyen teljesítményre… – fogalmazott Zdravko Zovko, a Siófok KC vezetőedzője.

– Az első félidőt kívülről, a kispadról néztem, és ahogy az eredmény mutatta, igen kiélezett volt. A második félidőben nagyon összeállt a védekezésünk, így nekem is könnyebb dolgom volt védeni a lányok mögött, rettentően büszke vagyok a csapatra, és álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen különbséggel tudunk nyerni. Az alapot mindig a védekezés adja meg, mögötte jön a biztos védés, mely után több önbizalma van a kapusnak. A gólomnak pedig nagyon örülök, úgy éreztem, el kell vállalnom, és szerencsére be is ment – mondta láthatóan boldogan a szünet után beálló, de ezt követően szenzációsan védő Hlogyik Petra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában