Nem sikerült a záróforduló

2021.03.07. 21:26

Bécsben kezdi a rájátszást az AV19

Vasárnap este elvarrta a szálakat a Klagenfurt a Hydro Fehérvár AV19 ellen az ICEHL középszakaszának utolsó fordulójában. Nem volt san sza Antti Karhula együttesének, amely elszenvedte hatodik vereségét a középső etapban. A mieink az ötödik helyen zártak. Negyeddöntőbeli ellenfelének kizárásos alapon a Vienna Capitals választotta Hári Jánosékat.

Németh Krisztián

A fehér mezes fehérváriakat hatodszor fektették két vállra a középszakaszban, a rájátszásban lehet javítani!

Fotó: EC-KAC/Kuess

Mindkét oldalon helyzetekkel, jó kis derbinek indult a fehérváriak utolsó középszakasz-mérkőzése. A Bolzanóval egyetemben a Bajnokok Ligája-szereplést kiharcoló házigazdák veszélyesebbek voltak, és nem sokkal az első harmad dereka után egy kapu mögül betett korong után Samuel Witting be is vert az AV19 kapujába, 1-0. Janus Jaroslav igyekezett hősiesen helytállni a vendégek ketrece előtt, védései révén nem tudott jobban ellépni a Klagenfurt, de megesett, hogy túljutott rajta a korong, ám ekkor Stipsicz Bence mentett a vonalról. Mindeközben megszerezte a vezetést a Bolzano a negyedik helyet birtokló Bécs ellen, ami jó hír volt a Fehérvár számára.

Az már kevésbé, hogy a második harmadban a Vienna Capitals fordított, őket pedig beszorította a Klagenfurt. Mozgósított a házigazda ami a csövön kifért, és sajnos többnyire nem jöttek be az ellentámadások. Anze Kuralt és Stipsicz Bence megugrásánál is észnél volt Sebastian Dahm a kapuban. Öt a három ellen már igazán nehéz volt védekezni, és mire szimpla előnybe kerültek az osztrákok, be is verték a másodikat, 2-0. De szép gólt lőtt Erdély Csanád!

A fehérváriak csatára a középső harmadból meglódulva gyönyörű cselek után tette a pakkot a ketrecbe, 2-1. Csakhogy a Klagenfurt megint letörte a fehérváriak szarvát, Daniel Obertsteiner annyira egyedül maradt a kapu előtt, hogy a remekül védő Janus sem segíthetett. Szegény szlovák válogatott kapust, aki egyik oszlopa a Fehérvár menetelésének, fel is bőrözték a harmadik játékrész elején, 4-1. Ez a különbség pedig ledolgozhatatlannak tűnt még 18 perc alatt is. Ám ügyesen becsorgott egy korong egy fehérvári emberelőnyben a Klagenfurt kapujába, Dahmnak Colton Hargrove adott kötényt, 4-2.

Már nem sikerült közelebb férkőzni a Klagenfurthoz, a Hydro Fehérvár AV19 a felsőház ötödik helyéről várhatta a választást, a Bécs pedig megtartotta a negyedik pozíciót.

Dornbirnban a maratoni, elképesztő izgalmakat hozó, a szétlövés után a vendég Villach sikerét és playofftagságát hozó mérkőzés után sebtiben megtartották az ellenfélválasztást a negyeddöntőre. Az első három az alsóházból válogatott, a Bécsnek mi maradtunk. Az első mérkőzésre március 12-én, pénteken az osztrák fővárosban kerül sor, vasárnap már a Raktár utcában siklik a korong, és így tovább az egyik fél negyedik győzelméig.

JEGYZŐKÖNYV

Klagenfurt–Hydro Fehérvár AV19 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Klagenfurt, zárt kapuk mögött. Vezette: Fichtner, Sternat, Kontschieder, Nothegger.

Klagenfurt: Dahm – Strong, Kernberger, Haudum, Koch 1, Fraser – Gregorc, Unterweger, Petersen (2), Ticar (2), Ganahl 1 – Vallant, Steffler, Witting 1, Hundertpfund (1), Bischofberger (1) – Cijan, Würschl, Obersteiner 1, M. Geier (1), S. Geier (1). Vezetőedző: Petri Matikainen.

Fehérvár AV19: Janus – Campbell (1), Stipsicz (1), Kuralt, Hári (1), Hargrove 1 – Horváth M., Caruso, Petan, Bartalis, Erdély 1 – Geiger, Szabó B., Sárpátki, Sarauer, Lahti – Mihály. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc

Kapura lövések: 37-15

A negyeddöntő párosításai:

Bolzano-Bratislava

Klagenfurt-Villach

Salzburg-Dornbirn

Vienna-Fehérvár AV19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában