pánik nincs

2021.03.23. 09:00

Aqvital Csákvár FC: Vonal fölé kell érni

Balszerencsés körülmények között veszített pontokat, jobbára az utolsó percekben szalasztotta el a győzelmet a csákvári futballcsapat, amely kiesőhelyen várja a folytatást az NB II-ben.

Horog László

Játéka alapján többre hivatott az Aqvital FC Csákvár együttese

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Sándor elnök-tulajdonos tíz éve irányítja a vértesaljai egyesületet, azt mondja, átéltek már hasonlót, pár évvel ezelőtt, amikor az utolsó forduló utolsó másodpercében szerzett góllal nyertek Ajkán, ezzel őrizték meg másodosztályú tagságukat. Persze ezúttal nyugodtabb szezonzárásban bízik, reményei szerint jövőre is a második vonalban szerepelnek. Végig kiesőhelyen tanyáznak, ám bízik abban, amikor zárul a 2020–21-es bajnokság, a vonal fölött helyezkednek majd.

– A tavalyi bajnokságot a negyedik helyen zártuk, ami remek eredmény volt. Nem ment végig a szezon, március közepén lefújták, jókor voltunk jó helyen. A lényeg, akkor kell vonal felett lenni, amikor zárás van. Egy éve a Tiszakécske nem állt kiesőhelyen a szezonban egyszer sem, amikor oda került, vége is lett a szezonnak, mentek az NB III-ba, természetesen ezt szeretnénk elkerülni – mondja Nagy Sándor.

Az elnök, Nagy Sándor
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Hozzáteszi, ezúttal is nyugodt szezonra számított. A nyári edzőmeccseken kimondottan jól szerepeltek, a Siófokon rendezett tornát magabiztosan nyerték a házigazdák és az NB III-ban élcsapat Lipót előtt.

– Minden idénynek úgy vágunk neki, a cél a bajnoki cím, de a bennmaradás nagy siker lenne. Most is itt tartunk, jövőre is szeretnénk ebben az osztályban szerepelni, pontosan tudjuk, ehhez győzelmek kellenek. Az induláskor nagyon jól álltunk, vezettük a táblázatot, ábécésorrendben velünk, az Aqvital Csákvár FC-vel kezdődött minden.

Játéka alapján többre hivatott az Aqvital FC Csákvár együttese
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aztán jöttek a bajnokik, a folytatásban végig kiesőhelyen tanyáztak. Kora ősszel a pandémia miatt sok játékos ­hiányzott, felforgatott csapatot volt kénytelen pályára küldeni ­Visinka Ede vezetőedző, sérülésekkel is bajlódtak.

– Az edzőmeccseken nagyon jól néztünk ki, szinte mindet megnyertük, úgy emlékszem, csak a Vasastól kaptunk ki szoros mérkőzésen. Az első 13 fordulóban nem tudtunk nyerni, 3 döntetlen mellett 10 vereséget szenvedtünk. Kikaptunk Gyirmóton, ezzel kezdtünk, aztán itthon döntetleneztünk, a későb­biekben is vereségek jöttek. Játékban nem vagyunk rosszabbak senkinél, sok gólt rúgunk, de sajnos sokat is kapunk. Az utóbbi meccseken megvertük a Kaposvárt és a Soroksárt, kikaptunk Pécsen, itthon a Nyíregyházától, döntetleneztünk Dorogon és Győrben. Előzőleg Ajkán az utolsó pillanatokban vesztettünk el két pontot, a Rába-­parton is a végjátékban egyenlített az ellenfél, ami bosszantó. A riválisok klubvezetői mindenütt elmondják, a játékunk alapján nem itt lenne a helyünk. Mi vívjuk a gólokban leggazdagabb meccseket, 42-szer találtunk be, 52-szer zörgették meg a hálónkat, ez meccsenkénti háromgólos átlag. A klubnál nyugalom és rend van, nem kapkodunk. A meccseink élvezetesek, ám én érthetően egyelőre nem nagyon élvezem őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában