NB I

2021.03.26. 21:08

A Falco ellen zárul az alapszakasz

A regnáló bajnok látogat szombaton 18 órakor az Alba Regia Sportcsarnokba.

Horog László

Vajon a kék mezes Alba mennyire hagyja szárnyalni Székesfehérváron a címvédő szombathelyieket?

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe-archív

Biztos, hogy az alapszakaszt a Szolnok nyerte, az utolsó fordulótól függetlenül biztosították helyüket az élen. A két gárda a többiek előtt jár az idei szezonban, az Alba az 5. helyen várja a hétvégét. Lehetnek még negyedikek, de vélhetően maradnak a mostani pozícióban. A mögöttük helyezkedőknél egymás elleni eredmény tekintetében jobbak, a Paksot a Gáz utcában 17 ponttal verték, Tolnában 13 ponttal kaptak ki, a Körmend és a Sopron is rosszabbul áll náluk.

Vajon a kék mezes Alba mennyire hagyja szárnyalni Székesfehérváron a címvédő szombathelyieket?
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe-archív

A Fehérvár a Falco elleni idegenbeli meccset simán elvesztette, hatos győzelmi szériát követően érkeztek a nyugati határszélre január végén, a házigazdák végig vezetve győztek 95-84-re, a folytatásban a kék-fehérek nem találták az ütemet, másfél hete tértek vissza a helyes útra, Pécsett nyertek 89-82-re. A vasiak magabiztosan szerezték meg a 2018–19-es bajnokság aranyérmét, tavaly márciusban is nagy előnnyel várták a folytatást, azonban a pandémia miatt a küzdelmeket lefújták, győztest nem hirdettek. Az idei szezonban sem lehet rájuk panasz, kimondottan jó a mérlegük, legutóbb a Körmendet verték 95-79-re.

– A Falco kerete rendkívül erős, négy válogatottal rendelkeznek, Váradi, Perl, Benke és Keller Ákos is őket erősíti, amerikai légiósuk, Bruinsma is remek játékos. Az irányító, Anderson is kiváló, hasonlóan a palánk alatt erős horvát Barac­hoz és a tengerentúli Lake-hez. Nehéz dolgunk lesz, de győzni szeretnénk – mondta Forray Gábor, az Alba trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában