A MOL Fehérvár FC nyitja a fordulót

2021.02.01. 20:36

Válaszra váró kérdőjel

Egy hatalmas kérdőjel. Mi történt a MOL Fehérvár FC háza táján, aminek eredményeként nem jönnek a pontok? Szokatlan, de sorban veszti meccseit a Vidi. Kedden 20 órakor a Mezőkövesd-Zsóry FC ellen adhat választ a csapat az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 19. fordulójában.

Ferencz Balázs

Viszar Muszliu (j) szerint magába kell szállnia a csapatnak, hogy újra nyerni tudjon

Fotó: Földi I/archív

Az eddigi 15 párharc során a fehérváriak lehettek boldogabbak, nyolc Vidi-siker és négy döntetlen mellett csupán három alkalommal gyűjtötte be mindhárom pontot a Mezőkövesd. Az utóbbi tíz randevú maga volt az érzelmek tárháza. Hatszor nyertek a fehérváriak – legutóbb éppen az idei pontvadászat első körében Kövesden, 2-1-re –, kétszer nyert a matyóföldi egylet, s ugyancsak kétszer osztoztak a pontokon.

Ez csupán statisztika, ami sokkal fontosabb, hogy a forma és a hangulat ezzel ellentétes. A Mezőkövesd szakmai irányítását novemberben Pintér Attila vette át, nyolc meccsből ötöt megnyertek, s csupán kétszer kaptak ki vele. Az elmúlt öt bajnokiján 13 pontot szerzett a sárga-kék gárda, ezzel a kiesőzónából a középmezőnybe kapaszkodott, 18 forduló után a hetedik a Mezőkövesd.

A MOL Fehérvár FC azonban újra széles szakadékot hasított maga és a listavezető Ferencváros közé. A Honvéd 2-1-re nyert a 18. fordulóban a Sóstón.

– Elkerülhető góllal szerzett vezetést az ellenfél. Bizonyos szituációkban a játékosokon múlik, hogy milyen döntést hoznak, a bekapott gólt sajnos egy rossz döntés előzte meg – értékelte a Honvéd elleni összecsapást Márton Gábor, a fehérváriak vezetőedzője. – Van, amikor egy csapat megúszhat egy ilyen hibát, mi most nem úsztuk meg. A félidő vége előtt sikerült egyenlítenünk, visszajöttünk a mérkőzésbe, a második fél­időben megvoltak a lehetőségeink, mégis kikaptunk, nem volt szerencsénk. Meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést, de kimaradtak a lehetőségek, gólok nélkül pedig nem lehet meccset nyerni. Rossz megoldásokat választottunk, kapkodtunk a 16-oson belül, nem tudtuk a magunk javára fordítani a találkozót. Gyakorlatilag amióta itt vagyok, az ellenfél a félpályán nem tud átjönni. Egyszer jönnek, kapunk egy gólt, kikapunk. Ez van. Ezzel nehéz mit kezdenie egy edzőnek…

Viszar Muszliu (j) szerint magába kell szállnia a csapatnak, hogy újra nyerni tudjon
Fotó: Földi I/archív

A Vidi 11 pontos hátránnyal második, de a Kisvárda már négypontnyira megközelítette a piros-kékeket a harmadik helyen.

– Teljesen mindegy, hogy a Ferencváros mit csinál, nekünk akkor is nyernünk kell. Amíg matematika van, addig minden behozható, de az, hogy hogyan és kivel, majd kiderül – fogalmazott sejtelmesen az M4Sport-nak a fehérvári tréner.

– Mindenkinek magába kell néznie, el kell gondolkodnunk azon, hogy mit rontottunk el egyénileg és csapat szinten. Emberek vagyunk és hibázhatunk, a hiba sajnos benne van a futballban. Össze kell szorítanunk a fogunkat, fel kell állnunk a padlóról, folytatnunk kell a munkát. Ez a csapat sokkal többet tud annál, mint amit az előző két mérkőzésen mutatott – vélekedett Viszar Muszliu, az észak-macedón védő.

– Vasárnap edzés után az öltözőben maradtunk és átbeszéltük ezt a két vesztes mérkőzést (Kisvárda, Honvéd) – engedett betekintést a mindennapokba Bolla Bendegúz, akire a Mezőkövesd ellen is fontos feladatok várnak. – Úgy érzem, ez a beszélgetés egyrészt fontos volt, másrészt jót tett a csapatnak. Úgy érzem, mindenkiben nagy a bizonyítási vágy. Bízom benne, hogy a Mezőkövesd ellen sikerül visszatérnünk a győztes útra.

A Red Blue Devils szurkolóinak nyílt levelét itt olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában