jéghoki

2021.02.19. 08:48

Pénteken este jön a Bécs, aztán irány Salzburg

A Klagenfurt ellen aratott 5-3-as diadal után mozgalmas hétvége vár a Hydro Fehérvár AV19-re az ICE Hockey League-ben.

Németh Krisztián

Salzburgban már biztos várják a Fehérvárt…

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-archív

Nem egész három hét múlva kiderül, melyik csapat ellen kezdheti az osztrák bázisú jégkorongbajnokság rájátszását a Fehérvár. Úgyhogy visszatér a naptárba a „jó öreg” kétmeccses hétvége. Nehéz lenne megmondani, melyik derbi lesz könnyebb. Igazából egyik sem. Aranyszabály, ebben a sportágban nem lehet biztosra menni. De ha továbbra is megmarad a lendület, az önbizalom és a jó helyzetkihasználás, nem sok jó néz ki az ellenfeleknek.

A Vienna Capitals a Klagenfurtot hosszabbításban tudta megverni az első játéknapon, majd túlórában elhasalt a Bolzanóval szemben. A Fehérvár és a Bécs utóbbi két randevújából mindkétszer az osztrákok jöttek ki jól, Hári Jánosék az alapszakaszban csak egyszer, szétlövéssel tudták felülmúlni őket. Antti Karhula együttesének egy 2019 októbere óta tartó nyeretlenségi szériát kellene átadnia a múltnak. Bizony, itthon lassan másfél éve nem tudtuk legyőzni a fővárosiakat!

Erre itt a remek alkalom! Ebben azért is bízhatunk, mert hét közben a Klagenfurt ellen több erényét is megvillantotta az AV19. Faképnél hagyta ellenfelét, majd amikor az kétgólos hátrányból visszajött a meccsbe, nem tört meg, hanem a meccs végére visszaállította a differenciát.

Salzburgban már biztos várják a Fehérvárt…
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-archív

A vasárnap estére rendelt idegenbeli ellenfél, a Salzburg jókora adag meccset kényszerült pótolni az elmúlt hónapokban, és bár a felsőházi tagságuk nem forgott veszélyben, hektikus teljesítményük miatt az ötödik helynél nem tudtak feljebb kapaszkodni. Nem mellesleg az „energiaitalosok” emlékezetes zakót kaptak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban karácsony előtt: előbb 7-0-val, egy nappal később 4-2-vel szomorították őket Erdély Csanádék. Nincs az az ital, amelyik ezután „szárnyakat” tudna adni.

Komolyra fordítva a szót, ettől még természetesen szigorúan kell venni a salzburgi kirándulást. Ennek egyik oka a sok közül, hogy a szezonban ezt a várat még nem sikerült bevenni!

A felsőház ÁLLÁSA

1.

Bolzano

2

1

0

1

0

8

5

9

2.

Fehérvár AV19

1

1

0

0

0

5

3

4

3.

Klagenfurt

2

0

1

0

1

4

7

3

4.

Vienna

2

0

0

1

1

5

5

3

5.

Salzburg

1

0

1

0

0

2

4

0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában