öttusázókat segít

2021.02.17. 20:00

Olimpiai bajnokok labdája

Az Alba Volán SC elnöke, Tóth István, valamint Vörös Zsuzsanna átvette az ötkarikás bajnokok által aláírt labdát Papp Dénestől.

Horog László

A felajánló, Papp Dénes (b) és Tóth István a labdával

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Papp Dénes két évtizeden át vezette az egyik jelentős fehérvári ipari vállalkozást, bőkezűen támogatta a helyi élsportot, az Alba Fehérvár kosarasainak 2013-as bajnoki győzelménél névadó szponzorként volt jelen, évtizeden át segítette a jégkorongozókat, a női kézilabdázókat, a záródástechnikai cég a Volán Fehérvár öttusázóinak is éveken át névadó szponzora volt. A korábbi cégvezető ezúttal is a modern pentatlonistákat szeretné támogatni.

A felajánló, Papp Dénes (b) és Tóth István a labdával
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– A 2008-as pekingi nyári olimpián egy munkatársammal és egy barátommal voltam jelen, mindhárom magyar aranyérmet a helyszínen szurkoltuk végig, a Kínában töltött időszak életem egyik legszebb élménye volt. Kárpáti Györgytől, azaz Gyurikától kaptam egy labdát, amit az ötkarikás játékokon használtak. A mieink nem ezzel nyerték meg a döntőt, az aranyéremig vezető úton játszottak vele, a korábbi összecsapásokon. Hét olimpiai bajnok már aláírta, de nem csak pólósok, tornászok is, Magyar Zoltán és Berki Krisztián. Úgy döntöttem, átadom az Alba Volán SC elnökének, Tóth Istvánnak, valamint a szintén ötkarikás győztes, általam nagyon tisztelt Vörös Zsuzsannának, a klub licitre bocsátja a sportereklyét, a befolyt összeg pedig a két olimpikonnal rendelkező egyesületet segíti – közölte Papp Dénes.

Kovács Sarolta és Demeter Bence Tokióra készül, ami nagy büszkeség, de Tóth István hozzátette, nemcsak ők jelentik a sportklubot és a szakosztályt, hanem az a 350 gyerek, utánpótláskorú sportoló is, akik szintén a Börgöndi úti sporttelepen gyakorolnak. Vörös Zsuzsanna, a MOB Sportolói Bizottságának tagja hozzátette, mivel gyakran találkozik ötkarikás győztessel, a labdára mások aláírása is rákerül a közeljövőben. A licit időpontja kapcsán még nincs döntés, vélhetően a közösségi médiában kerül rá sor a tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában