foci

2021.02.21. 19:59

Klubrekordot döntött a Puskás Akadémia

Simán behúzta zsinórban ötödik győzelmét a Puskás Akadémia a kiesés elől menekülő Budafok otthonában. Ilyen sorozatra még soha nem volt képes a PAFC a bajnokságban.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Olyan volt ez a mérkőzés, mint az időjárás a Promontor utcában. Vasárnap délután kellemesen sütött a nap, de nem annyira, hogy megperzselték volna az embert a sugarai. Bőven elkeélt a nagykabát. A derbi minőségi futballt nyomokban tartalmazott, de nem kellett lerágnunk a körmünket. A PAFC éppen annyira perzselte meg a házigazdákat, amellyel komótos tempóban rá tudta adni a zakót a gyenge napot kifogó budafokiakra. Hat helyen változott a felcsútiak kezdőtizenegye a legutóbbi bajnokihoz képest. Géresi Krisztián ismét kezdett és, ha már ott volt a harmadik percben adott is egy gólpasszt. Alexandru Baluta értékesítette a legelső ziccert.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Puskás Akadémia győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben, főleg, miután a 65. percben egy mintaszerű kontra végén Luciano Slagveer beverte a második gólt. A hosszabbítás pillanataiban azt is sikerült elérni, hogy folytatódjon a BMTE elleni sorminta és ezúttal is meglegyen a közte három. Josip Knezeveic tért ölelő indítása talán a meccs legszebb momentuma volt, de az átadás után Nagy Zsoltot buktatták a a tizenhatoson belül, úgyhogy Antonio Mance tizenegyesgóljáé volt az utolsó „szó”.

Most először myert sorozatban öt bajnokit a Puskás, Akadémia, amely az MTK, a DVTK, a ZTE és a Paks után a Budafokot is legyőzte! Ráadásul nyolcadszor tudott úgy győzni a bajnokságban, hogy gólt sem kapott.

Megérdemelt tehát a második hely, amelyet a Vidi és az MTK előtt immár hat pont előnyben birtokolnak Szolnoki Rolandék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában