eredményes a munka

2021.02.07. 10:11

Hegyi még gyakorol a Bocskain

23 ország több mint 200 ökölvívója csatázik hétfőtől péntekig a 65. Bocskai István Emlékversenyen. A debreceni viadalon a korábbi magyar bajnok, Hegyi Barnabás is elindul.

Ferencz Balázs

Fotó: Hegyi Barnabás archívuma

A korábban amatőr bajnoki címet szerzett, majd profi karrierje után az amatőrökhöz ismét visszatérő Hegyi Barnabás november óta a budapesti Madárfészek Akadémián tréningezik. A 26 esztendős öklöző jól érzi magát az Erdei Zsolt dirigálta egyesület berkein belül. A Madárfészek központjában 5-6 edző foglalkozik az ökölvívókkal. Hegyi leginkább Erdei Zsolttal dolgozik, mint mondja: Madár tud neki igazán segíteni. A védekezés csiszolására helyezik a fő hangsúlyt, s lépésre-lépésre fejlesztik a technikát.

– Majdnem minden nap felmegyek Budapestre edzeni, ahogy a munka mellett engedi az időm – mondta.

Sok fortélyt leshet el a közös edzések alatt Erdei Zsolttól (j) Hegyi Barnabás Fotó: Hegyi Barnabás archívuma

Hegyi Barnabás konkrét célokat fogalmazott meg magának. Nem most akar nagyot alkotni, a 2024-es ötkarikás játékokon bokszolna. Éppen ezért a hétfőn rajtoló Bocskai István Emlékversenyen is inkább gyakorol, fejleszti magát a ringben.

– Van még időm, 2024-re készülök igazán. A párizsi olimpia idején leszek 30 éves, azt tervezem, hogy kijussak a játékokra. Nem beszéltünk a hosszú távú tervekről, de mindannyian látjuk, hogy eredményes a munka, hiszen ragad rám sok minden, amit Erdei át tud adni. A bunyó sok fortélyát megtanultam tőle, amit alkalmazni is tudok. Nagyon nagy élmény vele edzeni. Az edzések felépítése ugyanolyan, mint máshol. A bokszban nem lehet kitérni a zsák-kötél-árnyék kombó elől, de az ő 400 meccsén szerzett tapasztalatból én is építkezhetek.

Fotó: Hegyi Barnabás archívuma

Középsúlyban, 75 kg-ban indul a Bocskain is a fehérvári öklöző. A teljes mezőny népes lesz, de Hegyi nem tudja, hogy a középsúly milyen ellenfeleket sodor elé.

– Nem érdekel különösebben, hogy kivel kell bokszolnom. Eddig sem foglalkoztam vele, hogy ki áll velem szemben, most meg aztán végképp nem, hiszen ez az évem, sőt a következő kettő is a gyakorlásról szól. Azért 2022-ben, vagy egy évvel később szeretnék már valami eredményt felmutatni – mosolygott Barni. Hozzátette, stabil lelki támogatást nyújt számára a barátnője, akivel egy éve alkotnak egy párt.

– Megkapom tőle azt a nyugalmat otthon, amiből építkezni tudok az edzéseken és a ringben is.

A debreceni viadalon hétfőn sorsolnak a súlycsoportokban, majd meg is kezdik a selejtezőket. Az elődöntőket csütörtökön, a döntőket pénteken vívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában