elnökségi ülés

2021.02.09. 21:18

Értékelték az esztendőt az Alba Volánnál

Elnökségi ülést tartott a jelenleg két olimpikonnal rendelkező Alba Volán SC elnöksége. Beszámoltak a tavalyi évről.

Horog László

Tóth István klubelnök és Vörös Zsuzsanna, az öttusázók igazgatója

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Semmi sem alakult a tervek szerint 2020-ban, a világjárvány beütött, az olimpia elmaradt, pedig az ötkarikás játékoktól sokat reméltek a Börgöndi úti klub vezetői. Két versenyzőjük, Kovács Sarolta és Demeter Bence egy évvel korábban megszerezte a jogosultságot a tokiói indulásra, az egyesület vezetői a pénzügyi helyzetet is a sikeres szereplés reményében kalkulálták. Azonban a játékok egy évet tolódnak, a vírus átrendezte a reményteljes forgatókönyveket. Az elnökségi ülésen három beszámolóra került sor, a tavalyi esztendő kapcsán előbb Tolnai Zsuzsa pénzügyi vezető elmondta, a 2020-as év rendkívül nehéz elé állította a sportklubot gazdasági szempontból, a bevételek a korábbi évhez képest kétharmadára csökkentek, szigorú költséggazdálkodással, bércsökkentéssel és létszámleépítéssel sikerült befejezni az évet, az SC-nek nincs tartozása, az egyensúlyt biztosítani tudják.

Tóth István klubelnök és Vörös Zsuzsanna, az öttusázók igazgatója
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Vörös Zsuzsanna, az öttusázók szakosztály-igazgatója szomorúan ismertette az elmaradt versenyek okozta nehézségeket, rengeteg világverseny és kisebb viadal elmaradt, ami nagyban nehezítette a szakmai munkát. Demeter Bence a pandémia miatt különösen sokat kihagyott. Vörös szerint a tokiói olimpiát biztosan megrendezik a nyáron, ám az még kérdés, milyen körülmények között. Elmondta, a volánosok a lehetőségekhez mérten szeretnének minél több versenyt rendezni a közeljövőben, korosztályos, hazai erőpróbákat. Hozzátette, Kovács Sarolta és Salga Gergő a fizikai számokért felelős edző, Vitéz László társaságában a válogatott kerettel, szövetségi finanszírozással Gran Canariára utazott, edzőtáborba.

A klubelnök, Tóth István megköszönte a klub kötelékében dolgozók áldozatos munkáját, s reméli, hogy 2021 lényegesen jobb lesz, mint a tavalyi év volt. Mindent elkövetnek, hogy anyagilag is biztos lábakon maradjon az Alba Volán SC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában