Jégkorong

2021.02.14. 22:33

Erdély Csanád lehet a legjobb

A jegkorongblog.hu internetes oldal írt arról, hogy az osztrák laola1.at szakírója szerint Erdély Csanád, a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának csatára is elnyerheti a Ron Kennedy Trophyt.

Ferencz Balázs

Erdély Csanád a fehérváriak biztos pillére

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Az MVP-nek járó Ron Kennedy Trophyt minden évben odaítélik az osztrák bázisú jégkorongligában. A díjat a szezon legjobb, csapata számára leghasznosabb játékosa kapja, s az ICEHL 2020–21-es kiírásának végén akár Erdély Csanád is átveheti a serleget.

Az eddigi győztesek között is szerepel olyan hokis, aki játszott Fehérváron. Derek Ryan a Villach, Colton Yellow-Horn a Znojmo játékosaként lett a liga MVP-je.

Erdély Csanád a fehérváriak biztos pillére
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Laola a 2020/21-es alapszakaszt összegezve tíz olyan díjesélyest emelt ki, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ebben a névsorban egyetlen kivétellel mindenki légiós a ligában, csupán Erdély Csanád nem. Íme a szakíró szerint megjelölt várományosok: Colin Campbell (Vienna Capitals), Braden Christoffer (Innsbruck), Sebastian Dahm (Klagenfurt), Brett Finlay (Bolzano), Leland Irving (Bolzano), Nick Petersen (Klagenfurt), Colton Jay Saucerman (Innsbruck), Rick Schofield (Salzburg), Dragan Umicevic (Linz). A rájátszásba jutott fehérvári együttesben több csatár is kiemelkedően teljesít, de Erdély talán a legstabilabban hozza segítő formáját. A 24 éves csatár az alapszakaszt 18+17-tel (18 gól, 17 assziszt) zárta 39 mérkőzésen, ráadásul centerként remekül védekezik. Erdély Csanád nem csupán ebben az idényben emelkedik társai fölé, az előző teljes szezonban, két évvel ezelőtt 20+20-as teljesítménnyel rukkolt elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában