arva

2021.02.15. 21:04

Egymást szurkálták a klubtársak

Az Alba Regia Vívó Akadémia két párbajtőrözője a negyeddöntőben találkozott össze a Magyar Kupa-sorozat utolsó előtti állomásán.

Ferencz Balázs

Salamon Réka (szemben) a 12. helyen zárt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Közelegnek a felnőtt és korosztályos nemzetközi viadalok, így nem csoda, hogy egyre népesebb és nívósabb mezőny verbuválódik egy-egy párbajtőr-megmérettetésre. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportközpontban a férfiaknál 146 vívó lépett pástra a Magyar Kupa-sorozat hétvégi fordulójában. Az újdonsült egyéni bajnok, Bakos Bálint hiányzott csupán betegség miatt, de a honi öttusázók mellett öt-hat kifejezetten jó külföldi vívó is pengét ragadott.

Ugyan fehérvári színekben, az Alba Regia Vívó Akadémia képviseletében, de külföldiként vívott Josef Mahringer. A másfél éve Fehérváron élő osztrák párbajtőröző jó formában menetelt, mígnem komoly riválisra akadt a legjobb 16 között. Klubtársa, Kovács Gergely hatalmas csatára késztette, s egyetlen tus döntött Mahringer javára. Az osztrák aztán a végső győztes Koch Mátétól (Vasas) kapott ki, így Mahringer a harmadik, Kovács Gergely a hatodik helyen végzett.

Salamon Réka (szemben) a 12. helyen zárt
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A hölgyeknél 119-en indultak, s a felnőtt mezőnyben versengett az ifjú Salamon Réka is. Az Alba Regia Vívó Akadémia kiválósága a 16-os tábláig asszózott, ahol Nagy Kingával (DVE) találkozott. Nagy végül 15-8-ra nyert, így a kadetkorú Salamon a 12. pozícióban zárt.

A Háder Roland, Kovács Gergely, Josef Mahringer, Jan Schumann alkotta ARVA-csapat a BHSE, Vasas, BVSC trió mögött az ötödik helyet szerezte meg a 19 egységet felvonultató csapatversenyben.

A nőknél a Vasas nyert, a Bödecs Pálma, Kiss Emma, Kollár Kincső és Salamon Réka alkotta Alba Regia Vívó Akadémiás egység a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában