Két góllal is vezettek

2021.02.02. 22:34

Egy pontra volt jó Dornbirnban az AV19

Az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén egy pontot gyűjtött a Hydro Fehérvár AV19. Ezzel nagy eséllyel eldőlt, hogy a harmadik helyen zárja az alapszakaszt, azaz egy bónuszponttal kezdheti majd a középszakaszt.

Németh Krisztián

Bevetette magát a fekete mezes Dornbirn a Fehérvár ellen

Fotó: CDM/Blende47

Dornbirn–Hydro Fehérvár AV19 4-3 (0-1, 3-2, 0-0, 1-0)

Dornbirn, zárt kapuk mögött. Vezette: Berneker, Ruetz, Sparer, Tschrepitsch.

Dornbirn: Östlund – MacKenize, Salmela, Luciani (1), Rapuzzi 1, Yogan (2) – Nillson (1), Kokkila (1), Schwinger, Haußle, Macierzynski – Schnetzer 1, Magnan, Woger, Jevpalovs 2 (1), Romig (2) – Egger, Antonitsch, Straka, Fröwis. Vezetőedző: Kai Suikkanen.

Fehérvár AV19: Kornakker – Campbell 1, Stipsicz (1), Hargrove 1, Hári, Kuralt (1) – Szabó B., Caruso, Erdély 1, Bartalis (1), Petan (1) – Horváth M., Geiger, Sárpátki, Sarauer, Kähkönen – Lahti, Mihály. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Kapura lövések: 37-19.

A Fehérvár abban a tudatban léphetett pályára, hogy nem végezhet a harmadik helynél rosszabb pozícióban az alapszakaszban, de akár még a második helyre is lehetett esélye. Antti Karhula együttese hétfőn este már Dornbirnban hajtotta álomra a fejét, és jól jött a frissesség, mert kezdeményezően lépett fel a házigazda, amely az alsóház tetején igyekszik tartani magát.

Bevetette magát a fekete mezes Dornbirn a Fehérvár ellen
Fotó: CDM/Blende47

Alapvetően többször próbálkozott kapura lövéssel a Dornbirn, de az AV19 Kor­nakker Dániel vezérletével átmentette a stabil védekezést a legutóbbi Villach elleni derbiről, és szorongatott helyzetben, emberhátrányban is kitartott az első játékrészben. A dudaszó előtt nem sokkal emberelőnyben pedig nem kegyelmezett, Erdély találatával vezetéssel mehetett az első szünetre, 0-1.

A tendencia folytatódott a következő fórban, a második húsz perc elején Timothy Campbell növelte kettőre az előnyt, ám a hazaiak is kihasználtak egy előnyt a találkozó 29. percében, 1-2. A Fehérvár igyekezett letörni ellenfelét, mindössze fél perccel később Colton Hargrove visszaállította a közte kettőt, 1-3. Viszont a Dornbirnt nem lehetett demoralizálni, a második szünetre egyenlített az osztrák csapat, 3-3.

A harmadik húsz perc nagy csatát hozott, de gólt nem. A ráadásba még nagyobb elánnal vetették magukat a csapatok, az egykori fehérvári kedvenc, Yogan passzából Jevpalovs verte be a hazaiak győztes gólját, 4-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában