foci

2021.02.26. 20:34

Az Újpest után jön a Kispest Felcsútra

A rossz emlékű, lila-fehérek elleni MOL Magyar Kupa-derbi után a bajnokságban a szebb napokat látott Honvéd ellen folytatja a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

El kell felejteni a kupameccset Fotó: Dömötör Cs./MW

Fotó: Dömötör Csaba

Négy év sem telt el azóta, hogy Marco Rossi a csúcsra vezette a piros-feketéket. Ma pedig már az a kérdés, bennmarad-e a legfelsőbb osztályban a patinás klub. Az idei MOL Magyar Kupából kihullottak címvédőként, tegyük hozzá gyorsan a PAFC-cal egyetemben. Az Újpest szolgáltatta a meglepetést a nyolcaddönőtben, a Honvédnak pedig a Zalaegerszeg parancsolt megálljt.

– Lehet, hogy egy-két fejben még ott van a vereség, de a lehető leggyorsabban el kell felejtenünk. A legfontosabb, hogy úgy játsszunk, mint az elmúlt hetekben – így szólt Thomas Meissner a PAFC hátvédjének ébresztője.

El kell felejteni a kupameccset Fotó: Dömötör Cs./MW

– A Honvéd elleni legutóbbi hazai meccsünk nagyon szoros volt, egészen a végéig. A gólommal nyertünk az utolsó percben, ami ráadásul az első találatom volt a szezonban. A mostani találkozó is nagyon nehéznek ígérkezik ellenük, mint ahogy a legutóbbi három összecsapás is az volt. Kétszer is az utolsó pillanatban dőlt el a meccs a mi javunkra. A Honvéd mindig mélyen a kapuja elé húzódik ellenünk, és a kontráiban bízik, ezért elővigyázatosnak kell lennünk. Külön hangsúlyt kell helyeznünk a szabadrúgásaik és a szögleteik kivédekezésére, és kerülnünk kell a felesleges szabálytalanságokat!

A PAFC előnye a 2. helyen hat pont a Vidi előtt, a Honvéd pedig egy egység hátrányban áll a 11., kieső pozícióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában