Győzelemmel hangoltak a derbire

2021.02.22. 19:37

Az Alba-Máv a közvetlen riválisát gyűrte le, míg a Cunder kiesési rangadót nyert

Az NB II.-es férfikézilabda-bajnokság 13. fordulójában mindkét gödörben lévő fehérvári klub megszakította nyeretlenségi szériáját.

Krebsz András

A MÁV-előrés Kanyó Bence (szemben) kétszer talált be Fotó: KRI / FMH

Alba-MÁV-Előre SC–Dunaharaszti MTK 22-20 (13-10)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Bazsó, Németh D.

Alba-MÁV: Czérna – Giday 3, Rohonyi, Szalczinger, Bárdos 3, KANYÓ Á. 5 (2), Kanyó Bence 2. Csere: HÁTAS (kapus), Kanyó Balázs 2, Králl 4, HARSÁNYI 3. Edző: Grőber Mátyás.

A két Czérna-védéssel, valamint Bárdos és Giday hibátlan lövéseivel – a hórihorgas balátlövő és a Cundertől érkező jobbátlövő is kétszer talált a hálóba – induló találkozó 9. percében felhasznált időkérés sem segített a vendégeken, 12 perc játék után 8-2 állt az eredményjelzőn. A folytatásban aztán a góljai mellett Kanyó Balázst a beálló poszton többször remekül megjátszó Bárdos átlövései pontatlanná váltak, és a lendületesen kézilabdázó Giday kísérletei is rendre célt tévesztettek A DMTK egyre jobban magára talált, a 15. minutumban beszálló Hátas védései ellenére a 28. perctől a 7 a 6 ellen támadó vendégek a szünetre lőtávolságon belülre kerültek.

A térfélcserét követően állóháború alakult ki: a hosszú lefolyású támadások, a passzív jelzésnél eleresztett lövések és a kihagyott ziccerek miatt az albások a játékrész első felében mindössze kétszer köszöntek be, ám Hátas bravúrjainak hála a vendégek nem tudtak kiegyenlíteni. 15-13-nál percekre befagyott az eredmény, innen a jól beszálló Harsányi találatával a vendéglátó mozdult el, 20-14-nél pedig már a sima győzelem lehetősége is felmerült. A dunaharaszti játékosok azonban nem adták fel, 20-18-nál őrült hajrá kezdődött, aminek a végén a nagy szívvel játszó hazaiak örülhettek.

– Rettentően mély gödörből másztunk ki, büszkék vagyunk a srácokra – értékelt Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke az összecsapást követően.

A MÁV-előrés Kanyó Bence (szemben) kétszer talált be
Fotó: KRI / FMH

Abonyi KC–Cunder TU Kézisuli 18-25 (9-12)

Abony, zárt kapuk mögött, vezette: Juhász I., Szilágyi.

Cunder: BOKRÉTA – Kónya 1, CSÓKA 7 (1), Ruprecht 2, Bencze 1, Bakos, HEGEDÜS 6. Csere: Dravecz (kapus), Kovácspál 1, Karniczki, Hamvasi, Kovács G., IFJ. DOLEZSÁL K., Molnár Cs. 1, 4, Varga M. 2. Edző: Dolezsál Károly.

Az ideges, kapkodó hangulatban kezdő fehérvári alakulat tizenöt percnyi játék után mindössze 4-3-ra vezetett a sereghajtó otthonában, ám a jó kapusteljesítménynek és a remek védekezésüknek köszönhetően a kihagyott helyzeteik ellenére előnnyel vonulhattak a pihenőre. A második félidőben, ha mérsékelten is, de javult a cunderesek lövőszázaléka, ráadásul a védekezésük továbbra is biztos lábakon állt, így a 48. percre hatra hízott a különbség. A hajrára nyitott védekezésre váltó hazaiakat Csóka és Dolezsál rendszerint átjátszotta, Bokrétáék így hozták a kötelezőt és elmozdultak az utolsó előtti pozícióból.

– Egységes, elszánt csapat benyomását keltettük, ránk fért már a siker – mondta Dolezsál Károly a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában