szinkronúszás

2021.01.14. 22:15

Visszatértek az orkások

A ka­rácsonyi bejgli és a szilveszteri gyerekpezsgő elfogyasztása után ismét birtokba vették a Csitáry G. Emil Uszodát az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület növendékei, bízva egy sikeresebb 2021-es évben. Az előjelek mindenesetre optimizmusra adhatnak okot.

Kecskés Zoltán

Utoljára a karácsonyi gálán parádéztak a szinkronúszók, hamarosan versenyen is megmutathatják magukat

Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

Mint ismert, tavaly egy tornán mutathatták meg magukat az ország szinkronúszói, köztük az Orka SE-sek is, ahol a fehérvári versenyzők kiemelkedően szerepeltek: az érdi Aquatic CEWE Kupáról hat arannyal, két ezüsttel és három bronzzal térhettek haza. A 2020-as esztendőt valamennyi egyesület szomorúan, ugyanakkor bizakodva zárta, hogy a 2021-es jobb idény lehet.

A visszarázódásról, az első edzések hangulatáról Molnár Andrea, a szinkronúszók edzője számolt be lapunknak, aki csupa örömhírrel szolgált az idei szezont illetően, ugyanis a Magyar Szinkron­úszó Szövetség közzétette előzetes versenyprogramját.

– A téli szünet után január 4-től folytatódott a munka egyesületünk életében. Az ünnepek alatt feltöltődve a sportági szövetség és az egyesület edzői is pozitívan állnak az elkövetkező időszakhoz: versenyekre készülnek! – mondta lelkesen Molnár Andrea. Ahogy ő fogalmazott, nem is kezdődhetett volna jobb hírrel a felkészülés, hiszen már mindenki nagyon ki van éhezve arra, hogy megméresse magát.

Utoljára a karácsonyi gálán parádéztak a szinkronúszók, hamarosan versenyen is megmutathatják magukat
Fotó: Pesti Tamás (FMH-archív)

– Februárban a tervek szerint a Synus Kupát, illetve a 2020-as elmaradt országos bajnokság–Magyar Kupa II. fordulóját is megrendezik, mely felkészülést jelenthet a saját rendezésű, Orka Cup versenyre. Az egyesület szakmai irányítása azon dolgozik, hogy március végén országos szintű utánpótlásversenyt rendezzen, hazai egyesületeknek szeretnének minél szélesebb körben versenyzési lehetőséget adni. A külföldi versenyzők számára – bár érkeztek megkeresések – nem nyitja meg a nevezés lehetőségét az egyesület.

Legfontosabb szempont a biztonság, és ha kis lépésenként is, de visszatérjen a versenyek élménye a sportolók életébe. A további elképzelések szerint a nyári pihenőig több tornán is részt tudnak venni versenyzőink (Hullám Kupa, Delfin Kupa), amire nagy szükségük is van, hogy az elmúlt hónapok kemény munkájának gyümölcsét újra megmutathassák a medencében a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában