Könyörtelen brassóiak

2021.01.18. 22:25

Újabb Titánok-vereség született, melyben sok tanulság volt

A jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján a Corona Brasov Wolves csapata háromgólos győzelmet aratott a Titánok ellen.

Káldor András

Császár Hunor (kék) komoly érdemeket szerzett az első hazai gólban

Fotó: Hoffmann Kristóf

Sebzett vadként érkezett a vendégcsapat Győrbe, miután szombaton ötgólos vereségbe szaladtak bele az FTC-Telekom elleni bajnokin. Egészen biztos, hogy mély nyomokat hagyott a játékosok lelkivilágában a 8-3-as zakó, és Dave MacQueen vezetőedző – akit az EBEL-ből még annak idején a Dornbirn mestereként ismerhettek meg a hoki szerelmesei – igencsak lesújtóan nyilatkozott a pofon után, a kapusteljesítményt és a védőmunkát kárhoztatva. Ennek tükrében már nem a brassóiak rendelkeztek a mérkőzés előtt a legjobb pontátlaggal a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

A pontvadászat izgalmas fázisában találkoztak a csapatok, hiszen a Titánok egymás után kétszer nyertek, jó szériában voltak, így esélyük lehetett arra, hogy ezt a sorozatot még jobban nyújtsák.

Már az első percekben beszorította ellenfelét a Titánok gárdája, és nem véletlenül nyomozta a korongot több alkalommal is Tőke Zoltán. Az első kiállítást követő hazai emberelőnyt azonban a hátrányban levő sárga mezesek használták ki kis híján Molnár Zoltán révén. A túloldalon pedig Rétfalvi Kristóf – ugyancsak hátrányban – varrhatta volna fel a jobb felsőbe a korongot egy kontrából, ám lövése célt tévesztett. Majd négyperces büntetést kapott a Brassó, mert Oliver Dame-Malka emberesen odacsapott Aatu Luusuanieminek a harmad közepén. Más kérdés, hogy nem tartott sokáig a létszámfölény, mert Reiter Attilát küldték ki pihenni a sípmesterek. Aztán Rétfalvi vihette egy az egyben kapura a pakkot, de a párharcot Tőke nyerte. A 14. percben megtört a jég, amikor még volt az előnyből 35 másodperc, Császár Hunor visszatett korongját középről Luusuaniemi iszonyatos erővel lőtte a kapu közepébe, 1-0. Válaszul a játékrész hajrájában nagy nyomás alatt tartotta a vendéglátókat a Corona, és a 18. percben Radim Valchar-Tomás Klempa összjátékából utóbbi egyenlített, 1-1.

Császár Hunor (kék) komoly érdemeket szerzett az első hazai gólban
Fotó: Hoffmann Kristóf

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Titánok újra vezessenek, fél perc telt el a második harmadból, de Rétfalvi végül nem tudta bepasszírozni a kapuba a korongot. Próbálkoztak becsülettel a hazaiak, a 25. percben Dézsi Bence előtt nyílt ígéretes lehetőség, de nem találta el igazán jól a játékszert. A Titánok védekezésére egy rossz szót nem szólhatott Kasper Vuorinen, tanítványai rendre odaértek az ellenfélhez, valamint jól hatástalanították a belőtt korongokat. Már csak azért is volt ez fontos, mert a játékrész közepe táján huzamosabb ideig a harmadukban pattogott a pakk, ám mindezt egy emberfór megszakította. Ekkor meleg pillanatokat élt át Tőke, és vezérletével ki is húzták ezt a hátrányt a Farkasok. Hazai rohamok közepette szerzett gólt hátrányból a 37. percben a Brassó, a baloldalon meglódult Pavlo Boriszenko, majd kihagyhatatlan ziccerbe hozta centerben Tranca Danielt, 1-2.

Mindössze 26 másodperc telt el a záró játékrészből, amikor hideg zuhanyként érte a Titánokat az újabb találat, Valchar távoli lövése kipattant Gyenes Dávidról, a lecsorgó korongra lecsapott Klempa, és bevágta, 1-3. A gól után sem állt le az erdélyi alakulat, és zsinórban záporoztak a bombák Gyenes ketrecére. A 47. percben Vuorinen időt kért, hogy még idejekorán rendezze csapata sorait. Ez nem úgy sikerült, ahogy szerette volna a finn szakember, ugyanis miután egy ütközést követően Robert McNulty a büntetőpadra került, a Brassó újfent sebességet váltott, és kihasználta az előnyt. Mint már annyiszor, ezúttal is az első soruk villogott, és az 50. percben Tranca passzából Valchar lőtt a felső sarokba, 1-4. Egyre többet birtokolták a korongot, nem nagyon hagyták lélegzethez jutni a kékeket, ráadásul az 53. percben Tranca szólóban vezethette Gyenesre a pakkot, de a hálóőr bravúrral hárítani tudott.

A két csapat ma 18.30-kor újfent összecsap majd, szintén Győrben.

Jegyzőkönyv

Titánok–Corona Brasov Wolves 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Győr, NEMAK csarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Kormos, Korbuly, Pálkövi Botond, Pálkövi Baksa.

Titánok: Gyenes – Erdély B., Reiter A., Császár (1), Luusuaniemi 1, Tiainen – Kóger B., McNulty (1), Dézsi, Madácsi, Jakimcsuk – Dobmayer, Vas, Almási, Balogh B., Vincze G. – Nagy Á., Kovács A., Németh K., Rétfalvi. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Corona Brasov Wolves: Tőke – Boriszenko (1), Carlson (1), Klempa 2 (1), Tranca 1 (1), Valchar 1 (2) – Dame-Malka, Wilson, Fowlie, Gliga, Molnár Zs. – Bors, McFadden, Mihály E., Molnár Z., Péter B. – Gajdó T., Szőcs, Gajdó B., Andrei Vasile, Nicolae Vasila. Edző: Dave MacQueen.

Kiállítások:10, ill. 20 perc. Kapura lövések: 21-35.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában