jéghoki

2021.01.04. 22:33

Újabb lépést tett a Hydro Fehérvár AV19

Rang­adóhoz méltó, jó kis meccset vívott a Hydro Fehérvár AV19 Bécsben. A pontszerzés viszont nem sikerült az év második ICEHL-mérkőzésén. Javítani itthon lehet, kedden este 19.15 órakor az eredeti kiírással ellentétben itthon dobják be a korongot a Pozsony ellen.

Németh Krisztián

Tim Campbell (jobbra) arcára minden rá van írva: csapattársaihoz hasonlóan éhes a sikerre

Fotó: Kricskovics Antal / FMH-archív

Sokáig pariban volt vasárnap este a tabella harmadik helyén álló Béccsel a Fehérvár, a záróharmadban hárommal is mentek a házigazdák, de Hári Jánosék a véghajrában sem adták fel. A 4-2-es vereség egyáltalán nem jelenti azt, hogy alárendelt szerepet játszott volna az AV19.

– Összességében ez jó mérkőzés volt. Különösen az első harmadban tetszett a játékunk, jól kezeltük a ránk nehezedő nyomást, sok jó dolgot láttam. A második játékrészben már a bécsiek domináltak, a harmadik húsz perc viszont kiegyenlített volt. Az utolsó két kapott találatunk „könnyű gól” volt. Ezek okozták a vesztünket. Ha félreteszem a végeredményt, akkor elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk, mert a Bécs otthonában soha nem könnyű – értékelt Antti Karhula, a fehérváriak finn vezetőedzője.

Aligha lehet panaszunk a csapat teljesítményére, mivel 56 ponttal továbbra is a tabella második fokán állnak. A Bolzanónak hárommal több, a Bécsnek ugyanennyivel kevesebb van. Ez az Ice Hockey League-ben a közvetlen élmezőny.

Tim Campbell (jobbra) arcára minden rá van írva: csapattársaihoz hasonlóan éhes a sikerre
Fotó: Kricskovics Antal / FMH-archív

Hjaj, hányszor aláírtuk volna ezt az elmúlt években…

Bár sok az elmaradt meccs, kilenc mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt nagyon komoly sansza van a Fehérvárnak arra, hogy a felsőházban végezzen, azaz biztos jegyet váltson a rájátszásra! A következő fel­adatot egy praktikus csere okán – Pozsony helyett a Raktár utcában meccsel ma este a Bratislava és a Fehérvár – itthon hajthatja végre a csapat. Az alsóházban rostokoló ligaújoncot háromszor már sikerült legyőzni, az újabb diadallal egy újabb lépéssel közelebb jutna a hőn áhított célhoz az AV19.

A csapat hétfőn egy rutinos, 33 éves center, Miika Lahti érkezését jelentette be. A finn játékos hazája mellett a KHL-ben és tavaly az osztrák ligában is megfordult. Mike Ouzas pedig, ahogy várni lehetett, távozott Székesfehérvárról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában