Újévi túlóra: két pont

2021.01.01. 22:32

Két góllal is vezetett, hosszabbításban nyert az AV19

Jól indult a Hydro Fehérvár AV19 idei első meccse az ICEHL-ben, ám a mostanában csak vergődő Linz feléledt, és gyors pengeváltásokat követően hosszabbításra mentette a derbit. A túlórában nem kegyelmezett a Fehérvár, és 5-4-re nyert. A korábbi hetekben tapasztalt elsöprő lendülettel január elsején adós maradt a csapat.

Németh Krisztián

Már falra mászik a Linz az AV19-től, negyedszer is legyőzte őket a Fehérvár

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Négy nappal ezelőtt Linzben húzta be sorozatban kilencedik győzelmét a Hydro Fehérvár AV19, az újév első meccse pedig arról szólt, hogy újra beindítsa a rakétákat és gyorsan elfelejtse a Bécs elleni vereséget. A jó széria újraindítására minden esélye megvolt Antti Karhula együttesének az újévet az utolsó helyen kezdő Linz ellen, amelyet háromból háromszor vertek.

Az első öt perc után már domináltak a házigazdák. A második emberelőnyüket sikerült is gólra váltaniuk: a 14. percben Hári lökete kipattant a kapusról, Anze Kuralt pedig a lehető legjobb helyen volt, és bevágta a pakkor a ketrecbe, 1-0. Timothy Campbell védekező harmadban elkövetett hibája veszélyes volt, de nem annyira, mint az egész csapat a támadó harmadban. A 17. percben született a második találat, amely egyben a szezonban elért 100. gól is volt, ekkor Alexander Petan remek szóló után szerzett gólt, 2-0.

A szünet után agilisabban játszott a Linz, több helyzetet is dolgozott ki, mint a házigazdák, de négy a négy ellen sem született gól.

Már falra mászik a Linz az AV19-től, negyedszer is legyőzte őket a Fehérvár
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mígnem a harmad hajrájában találtak egyet az osztrákok: Dragan Umicevic egyedül érkezett egy kapu mögül érkező korongra, és el is tette azt Kornakker mellett a ketrecbe, 2-1. Ám még mielőtt szárnyra kaptak volna a linziek, egy percen belül visszaállította a kétgólos differenciát a Fehérvár. Erdély Csanád Bartalis István centerezését értékesítette két perccel a harmad vége előtt, 3-1.

A lendületet nem sikerült átvinni a harmadik játékrész elejére, pedig emberelőnyben vághatott neki a Hydro Fehérvár AV19. A Linz többször visszajött a meccsbe. A 44. percben Juha-Pekka Hytonen kanalazta be a korongot a kapu mögül befordulva, 3-2. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, akadt egy-két meleg helyzet a Fehérvár kapuja előtt, a védelem Kornakkerrel együtt csak egy ideig tudta állni a rohamokat. Emberhátrányba kerülve megadta magát a csapat, Oskars Bartulis kilenc perccel a vége előtt egyenlített, 3-3.

 

Ezen a meccsen jobbára gólt kellett kapnia a Fehérvárnak a lendülethez. Ugyanis a második harmadban történekhez hasonlóan betalált az AV19, ifjú titánhoz méltóan szép és fontos gólt szerzett Horváth Milán, 4-3. Sajnos a sorminta nem folytatódott ilyen gyors ütemben, miután Hytonen az 55. percben belőtte második gólját, 4-4. A Fehérvár emberelőnyben támadhatott a hajrában, de a három ponttól el kellett búcsúznia, jött a hosszabbítás.

A túlórában nem kegyelmezett az AV19, mindössze harminc másodperc kellett Anze Kuraltnak a győztes gólhoz, 5-4.

A Fehérvár továbbra is a második helyen áll a tabellán, mivel a Bolzano is két pontot szerzett Salzburgban, továbbra is azonos pontszámmal vezetnek a felek.

Jegyzőkönyv

Hydro Fehérvár AV19–Linz 5-4 (2-0, 1-1, 1-3, 1-0) – h.u.

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy A., Soós, Kis-Király, Németh M.

Fehérvár AV19: Kornakker – Campbell (1), Stipsicz, Kuralt 2, Hári (3), Hargrove – Horváth M. 1 (1), Caruso, Petan 1 (1), Bartalis (2), Erdély 1 – Szabó D. (1), Geiger, Szita, Kähkönen, Mihály – Szabó B., Sárpátki, Kovács A.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Linz: Gracnar – Bartulis 1, Kragl (1), Umicevic 1 (1), Pelletier (2), Lebler (1) – Piche, Tikkinen, Lahoda (1), Hytonen 2, Kozek (1) – Beaudoin, Matzka, Freunschlag, Brucker, Bretschneider – Rohm, Mitsch, Mayrhofer. Vezetőedző: Dan Ceman.

Kiálltások: 6, ill. 10 perc.

Kapura lövések: 27-27.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában