Vereség

2021.01.03. 21:43

Jól játszott az AV19, de nem sikerült elrontani a bécsiek újévi „hangversenyét”

Bár ezúttal is négyet kapott a Bécstől a Hydro Fehérvár AV19, sokkal jobban játszott ellene, mint legutóbb. A házigazdák idei első mérkőzését nem sikerült elrontani, de biztató jelekkel is szolgált a 4-2-es vereség.

Németh Krisztián

Anze Kuralt (kékben) sem úgy ugrált, ahogy a bécsiek fütyültek!

Fotó: Leo Vymlatil

Jól belerondított a Vienna Ca­pitals a Fehérvár év végi győzelmi fanfárjába, hiszen december 30-án megszakította a Fehérvár győzelmi sorozatát. Ehhez a „hamisan” játszó hazai „zenekar” is kellett. Vasárnap este az egyre inkább magára találó fővárosiak zsinórban negyedik diadalukra törekedtek (és az idei első hazaira), a mieink pedig a Linz ellen túlórában megszerzett győzelem lendületével kezdtek „komponálni”.

Kezdetben mindkét oldalon volt lendület, oda-vissza játék folyt. Nem szeppentek meg a fehérváriak. Miért is tennék, hiszen hat ponttal vezettek a Bécs előtt (igaz, hárommal több meccsel a tarsolyukban). Aztán megtorpant az AV19, a harmad felénél magához ragadta a vezetést a Bécs. Benjamin Nissner a kék vonal közeléből küldte a korongot a kapuba, 1-0. Majd jobbára beszorult a Fehérvár, kapkodnia kellett a korong után Jaros­lav Janus kapusnak. Túlélve a pressziót érdekes jelenet játszódott le, Julian Großlercher majdnem saját kapujába csúsztatott, ugyanis társa nem figyelt a visszatett korongra, Bernhard Starkbaum kapus viszont résen volt. Nem sokkal később már hiába! Két perc sem volt a harmadból, amikor Bartalis István pazar szólója egyenlítést ért! A Fehérvár tízese korongot szerzett, majd egy megkerülős csel után közelről lőtt gólt, 1-1. A maradék másfél percben akár fordíthatott is volna az AV19, újabb korongszerzés után Kähkönen, a védők hibája után Anze Kuralt lőhetett nagy ziccerben.

A második húsz perc Ty Loney helyzetével kezdődött, majd egy ideig mellőzhette a védekezés miatti nyomást a Fehérvár. Percekig ember­előnyben, sőt fél minutum erejéig öt a három ellen támadhattak. Bartalis sistergős lökettel közel járt a csapata és saját második góljához, de nemhiá­ba a hátrányban harmadik leghatékonyabban védekező csapat a Bécs… Fordult a kocka és a második szünetre már előnyben mehetett pihenőre a házigazda. Janus sorra védett, még Mario Richter csúsztatását is bravúrosan kitolta a mamut hegyével, de a 36. percben tehetetlen volt, amikor az üresen maradt Patrick Antal éles szögből betalált a keresztléc alá, 2-1. Ekkor sem esett össze a Fehérvár, ügyesen kivédekezett egy emberhátrányt, amiben Erdély Csanád egy ziccert is összehozott, de a gyors egyenlítés ezúttal elmaradt.

Anze Kuralt (kékben) sem úgy ugrált, ahogy a bécsiek fütyültek!
Fotó: Leo Vymlatil

Az utolsó húsz percre kanyarodva a bécsiek a „megnyugtató” előnyre, a Fehérvár pedig az egyenlítésre törekedett. Ha Anze Kuralt besózza Colton Hargrove centerezését, gyorsan sikerült volna, ám a másik kapuba vágódott be a korong, főleg, hogy Michael Caruso felborított egy sárga mezest, és kiállították. Jött a bécsi crescendo: előbb Colin Campbell használta ki az emberelőnyt a 48. percben, 3-1. Majd az utolsó tíz perc elején a kapuvas is a Béccsel volt, amikor Taylor Vause beleérősét ve­zényelte a gólvonal mögé, 4-1.

Becsülettel, tempósan ment előre az AV19, 1:23-on állt meg az óra, amikor ember­előnyben Hargrove szépített, 4-2. Janus ment is a padra, hogy létszámfölényben sikerüljön sötét árnyalatúra változtatni a hazai szimfónia záróakkordját, de ez sajnos már nem sikerült.

Jegyzőkönyv

Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Bécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Bulovec, Zrnic, Bärnthaler, Riecken.

Vienna: Starkbaum – Lakos, Wall (2), Loney, Campbell 1, Wukovits – Gauthier (2), Fischer (1), Hartl (1), Vause 1, Richter (1) – Flemming, Piff, Kittinger, Nissner 1, Antal 1 – Peter, Hackl, Bauer, Großlercher, Cijan. Vezetőedző: Dave Cameron.

Fehérvár AV19: Janus – Campbell, Stipsicz, Kuralt (1), Hári, Hargrove 1 – Szabó B., Caruso, Petan, Bartalis 1, Erdély – Horváth M., Geiger, Szita, Kähkönen, Mihály – Sárpátki, Kovács A. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Kapura lövések: 33-26

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában