Három hónap után léptek pályára

2021.01.15. 22:45

Fővárosi siker a Dunaferr ellen

A röplabda Extraliga alapszakaszának 10. fordulójában lépett idén először pályára a Dunaferr csapata a Pénzügyőr SE otthonában. Az újvárosi gárda közel három hónapos kihagyást követően négyszettes játékban szenvedett vereséget.

Káldor András

A szürke mezes Dunaferr SE nem játszott szürkén, de kikapott

Fotó: a klub

LV Sport Pénzügyőr SE–Dunaferr SE 3:1 (25:18, 25:14, 19:25, 25:21)

Vezette: Szabó P. Kiss Z.

LV Sport Pénzügyőr SE: Magyar B., Szabó M., Kovács Z. Feliciano (liberó), Kiss D., Rása Refatti. Csere: Szabó V., Solti, Tordai, Bán (liberó), Kozhuharov, Hajagos. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Dunaferr SE: Garrett, Boa, Tomanóczy B., Hatvany, Bohnicsek, Mészáros D., Gebhardt (liberó). Csere: Ambrus, Balázs, Laczi, Majoros, Tamási, Hüseyin. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A dunaújvárosiak arra készültek, hogy az összecsapást szorossá tegyék, emellett szettet, szetteket nyerjenek. Remekül indult a meccs, hiszen végig ott voltak szorosan a hazaiakon a piros-fehérek, majd ekkor meglépett a vendéglátó. Ettől kezdve azonban már a ők domináltak. A hajrához érkezve a nyitásaikkal nem sikerült mit kezdeniük, és a végén a Pénzügyőr örülhetett. Térfélcsere után a Pénzügyőr sorra szerezte pontjait, és nem sikerült felvenni a fővárosiak ritmusát, akik mind sáncmunkában, mind nyitásaikban felülmúlták a Dunaferrt. A harmadik szett elején pályára lépett a csapat új játékosa, a török Duman Hüseyin Batuhan, és ebben az időszakban próbáltak szorosan tapadni ellenfelünkre, ám úgy tűnt, csak addig tartott, amíg a zöld-fehérek közé tettek három pontot (4:7).

A szürke mezes Dunaferr SE nem játszott szürkén, de kikapott
Fotó: a klub

A folytatásban is összeszedett volt a játékuk, mellyel megőrizték minimális vezetésüket, a pluszpont remek sáncuk után lett meg, majd hárompontos vezetésük miatt kértek először időt a hazaiak. Izgalmassá vált a végjáték, melyre a Dunaferr fordult jobban (17:21), és a végére is maradt elég erejük, így szettet sikerült nyerni (19:25).

A negyedik játszmában jól játszottak a vendéglátók, egyenlítettek, átvették a vezetést. De hiába kért időt Tomanóczy Tibor, ellenfelük ekkor három ponttal ellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában