Értékes érmek

2021.01.17. 20:45

Emlékezetes volt a Vitál kajak-szezonja

A Vitál Sportclub számára Takács Emma és testvére Péter sikerei tették emlékezetessé a rendhagyó kajak szezont. A fehérvári egyesületben továbbra is az olimpiai ezüstérmes és ötszörös világbajnok Fidel László tartja az edzéseket, de elkélne a segítség.

Németh Krisztián

Takács Emma remek szezont zárt Fotó: Kricskovics A./archív

A koronavírus-járványt a kajakosok is megsínylették, csak nyár közepétől őszig tartott az évad. Viszont remekül sáfárkodtak a rendelkezésre álló rövid idővel a Takács-gyerekek.

- Takács Emma Vidék Bajnokságot nyert az U10-es korosztályban 2000 méteren, és az országos bajnokságon harmadik lett egyes hajóban. De két olyan lány verte meg, akit előtte is és utána is le tudott győzni! Vele biztosan számolni kell a jövőben – hangsúlyozta Szipola Antal a klub elnöke.

Emma testvére, a két évvel idősebb Péter is jó szezont zárt, tagja lett a korosztályos régió-válogatottnak és meghívást kapott az edzőtáborba, ami sajnos a pandémia miatt még várat magára.

A fehérvári Csónakázó-tónál működő egyesület berkeiben nyáron húsz-huszonöt gyerek tud vízre szállni.

Takács Emma remek szezont zárt Fotó: Kricskovics A./archív

- Fidel Laci továbbra is társadalmi munkában tart heti három edzést. Előrelépést jelente, ha lenne egy segítője. A vírus miatt egy ideje csak a tizenhárom versenyengedéllyel rendelkező gyerek látogathatja az edzéseinket. Uszodába járunk, Agárdon a VVSI-ben tanmedencés, Székesfehérváron a VOK-ban erőnléti edzéseket végzünk. Egyébként komoly problémát jelent számunkra, hogy nincs csónakházunk, ezért nem tudunk olyan komoly toborzást végezni, mint más egyesületek – zárta értékelését a klubelnök, akinek a szabadidős sportra is van rálátása. Mint megtudtuk a nyáron népszerűnek bizonyult a Csónakázó-tavon a kajakozás, kenuzás, ám a téli sportok iránt – a kényszerű okok miatt – gyakorlatilag elenyésző az érdeklődés.

Ami a versenyszerű kajakozást és a többi között a Takács-gyerekek következő szezonját illeti, az idei versenynaptárt már kiírta a Magyar Kajak Kenu Szövetség, ám a pandémia miatt egyelőre a Héraklész-program téli felmérője sem tudott megvalósulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában