Jégkorong

2021.01.11. 22:27

Bíznak a harmadik sikerben a Titánok

A Titánok csapata az Erste Liga keddi játéknapján a Gyergyói HK együttesét próbálja meg legyőzni, és a rájátszást érő helyre lépni.

Káldor András

A Titánok csatára Madácsi Benedek (fehérben) legutóbb Gyergyóban bevette a kaput

Fotó: Gyergyói HK

Nincs könnyű helyzetben a Titánok gárdája, mivel az utóbbi időben elkerülte őket a sikerélmény, az utolsó mérkőzésüket szinte napra pontosan december 13-á nyerték 5-3-ra a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában. Azóta azonban csupa vereség övezte útjukat, zsinórban hat összecsapást zártak úgy, hogy ellenfelük örülhetett. Ráadásul ezek között több kellemetlen zakó is akadt. Ilyen volt például a DEAC elleni 0-6, vagy az UTE elleni 0-4, de a Sport Club Csíkszeredával vívott utóbbi két párharc sem kerül majd a klub majdani históriás könyvének első lapjaira.

Keddi ellenfelükkel az idei szezonban negyedszer találkoznak, és egyelőre pozitív a mérlegük velük szemben. Két meccset nyertek meg szétlövéssel 4-3-ra, egyet Győrben, egyet pedig Gyergyószentmiklóson. A második gyergyói hatvan percet viszont simán hozta 5-1-re a vendéglátó, amely az idényt még Malcolm Cameron irányításával kezdte, de miután hét magyarországi mérkőzésükből csak kettőt nyertek meg, az addigi másodedző Szilassy Zoltán vette át tőle a vándorbotot. Az erdélyi együttes jelenleg 21 lejátszott találkozót követően a 6. helyen áll a tabellán, igaz, idegenben nem valami rózsás a mérlegük, mivel mindössze kétszer tudtak győzni a rendes játékidőben, és csak 10 pontot gyűjtöttek.

A Titánok csatára Madácsi Benedek (fehérben) legutóbb Gyergyóban bevette a kaput
Fotó: Gyergyói HK

– Hogyan lehet ebből a gödörből kilábalni? – kérdezett vissza Arany Máté, a Titánok másodedzője. – Amikor egy kicsit nehezebben megy valami, akkor kell mindenkinek egy kicsit jobban összeszorítania a fogát, és még többet dolgozni. Én híve vagyok annak, hogy a befektetett munka megtérül, és egyénileg is lehet nagyon sokat fejlődni a srácoknak a csapatedzéseken kívül, és ebben lehet nagyot előrelépni a mi csapatunknak. Ezek a játékosok nem felejtettek el egyik szezonról a másikra játszani. Ez egy sokkal nehezebb helyzet, számukra is nagy változást jelentett egyrészt a vezetőedző személye, a másik pedig, hogy a mérkőzéseinket Győrben játsszuk. Nem kifogás, de nem előny a csapatnak az, hogy soha nem tudunk edzeni hazai pályán. Győr különben mindent megtesz azért, hogy nekünk jó legyen az ottlétünk. A Gyergyó ellen azért tudtunk jól játszani korábban, mert okosan bántunk a koronggal. A két győzelmünk alkalmával tettük el legjobban a korongot, jó döntéseket hoztunk. Így a korong-menedzselésünk lehet majd a mérkőzés kulcsa! – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában