Alba FKC

2021.01.31. 20:53

Akárcsak ősszel, az odavágón

A női kézilabda K&H Liga 17. fordulójában a tartalékos Alba Fehérvár ellen ismét negyven gól felett dobott a Siófok KC csapata.

Káldor András

Afentaler Sára remek lövőformát mutatott, tízszer talált be

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Már amikor a mérkőzés jegyzőkönyvét láttuk, körvonalazódott, amennyiben teljes erőbedobással játszik az Európa Ligában szereplő Siófok KC, akkor könnyen egy nagyobb gólkülönbségű vereségbe szaladhatnak bele a fehérváriak.

A maródiak listáján van jelenleg Gerhát Kincső, Besszer Borbála és a pénteken kartörést szenvedett Utasi Linda. Rajtuk kívül pedig Temes Bernadett hiányzott, aki eltiltását töltötte.

Így aztán élete első NB I-es mérkőzésére készülhetett a 18. évét tíz napja betöltő Gyöpös Szabina, akit aztán a második félidő vége felé be is vetett Józsa Krisztián vezetőedző.

Afentaler Sára remek lövőformát mutatott, tízszer talált be
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindezek dacára nem kezdett rosszul az AFKC, a 7. percig vezetett, és csak akkor tudott egyenlíteni Simone Böh­me (6-6). Ezt követően azonban már a lefújásig az eredményjelzőn a magasabb szám a Balaton-partiak neve mellett állt. Fokozatosan növelték előnyüket, elsősorban a beállóban szinte megfoghatatlan Katerina Jezic, valamint a beállása után nagy gólokat dobáló Tóth Gabriella révén. Az Albából egyedül Afentaler Sára tartotta velük a lépést, a szünethez közeledve egyre nagyobb lett a különbség a csapatok között. Felőrölte a fehérváriakat a védekezés, ezért támadásban sem tudtak kellően hatékonyak lenni.

A pihenő után még nagyobb sebességre váltottak a vendégek, Jezic ugyan már több pihenőt kapott Zdravko Zovko vezetőedzőtől, de ez semmit nem számított, mert jött Kiss Nikoletta és Hársfalvi Júlia, akik szétzilálták találataikkal a hazaiak abbéli reményeit, hogy megúszhatják a találkozót tíz gól alatti vereséggel. Nem így történt, és hasonlóan a két csapat legutóbbi, szeptemberi összecsapásához (42-20), ezúttal is nagy verést mértek a narancs-feketék ellenfelükre.

– Főleg a védekezésben nem tudtuk megnehezíteni a Siófok dolgát, egyáltalán nem sikerült felvenni a versenyt dinamikában és sebességben. Hiányoztak a megállító faultok a játékunkból, támadásban egészen jó dolgokat csináltunk. Amennyiben teljes a keretünk, szorosabb mérkőzést játszhatunk volna, ebben a napban ennyi volt – értékelt Józsa Krisztián a meccs után.

– Az elején még tartottuk magunkat, szoros volt, de nem jól védekeztünk, hiányoztak az ütközések, és ez meg is látszik a végeredményen – fogalmazott Afentaler Sára.

Jegyzőkönyv

Alba Fehérvár KC–Siófok KC 30-45 (17-23)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner 5, Afentaler 10 (1), Triscsuk 5, Bardi 1, Boldizsár 2, Szarka A. 1. Csere: Dányi 1 (kapus), Rózsás 2, Szabó-Májer 1, Varga E. 1, Háfra L. 1, Gyöpös. Vezetőedző: Józsa Krisztián

Siófok KC: Szikora – Böhme 3, Niombla 1, Tomori, Jezic 7, Horacek 5, Hársfalvi 7. Csere: Csapó Kincső, Mistina F. (kapus), Tóth G. 6 (3), Mazák-Németh Cs. 1, Kiss N. 9 (1), Lapos, Such 5, Juhász F. 1. Vezetőedző: Zdravko Zovko

Kiállítások: 4, illetve 6 perc , Hétméteresek: 2/1 illetve 4/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában