a jövő évi, balatoni világbajnokságra készül

2020.12.09. 07:20

Profi suposokat nevel a VVSC

Szinte egyik évről a másikra robbant be a köztudatba a sup, azaz a stand up paddle nevű vízi sport, melyet a Velencei-tó mellett hivatalos formában is felkarol a Velencei-tavi Vízi Sport Club (VVSC). Szakoszályt alapít, hogy a jövő évi világbajnokságon képviseltesse magát az egyesület. Erről, a vízisportbázis terveiről és az új kajakokról számolt be a klub vezetése.

S. Töttő Rita

A VVSC tagjai, L. Simon Kászló, Tubel Zoltán, Fidel László és Tubel Blanka az egyik új kajakkal

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az alig több mint egy éve alakult VVSC az idei évben sem tétlenkedett – megalapozta ugyanis egy szabadidős vízisportbázis terveit, melyhez nagy lépésnek számít az eddigi eszközeik mellé frissen beszerzett, direkt a klub számára készített új eszközpark. A Magyar Szabadidősport Szövetség 3 millió forintos támogatásának köszönhetően öt profi szabadidős – egy kettes, egy gyermek- és három egyszemélyes – kajakot vásárolhatott a sportklub.

– Ez tökéletes alapot biztosít a jövőben körvonalazódó nagy, szabadidős vízisportbázis kialakításához a Velencei-tónál – fogalmazott Fidel László, a VVSC elnöke, akihez csatlakozott Tubel Zoltán, a VVSC kajak-kenu szakosztály vezetője is, s elmondta: az öt kajak magyar fejlesztésű és gyártmányú darab, VVSC felirattal. Majd hozzátette: – Az egyesület életében jelentős változás várható a közeljövőben, ugyanis sup szakosztályt hozunk létre, amint a szervezet ismét összeülhet s jogi formába öntheti ezt az elképzelését. A klub célja ugyanis a szabadidős tevékenységek összefogása a sup sportágban, amely egy kifejezetten feltörekvő sportnak számít ma Magyarországon. Kiemelt célunk az utánpótlás nevelés, továbbá az, hogy a jövőre Magyarországon megrendezendő sup-világbajnokságon a VVSC is indítson versenyzőket. Az ő felkészítésüket már elkezdtük.

A VVSC tagjai, L. Simon Kászló, Tubel Zoltán, Fidel László és Tubel Blanka az egyik új kajakkal
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– A világban a sup mint sportág robbanásszerűen jelent meg az elmúlt években, nem véletlen hát, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kivette a szabadidős kategóriából, s mint különálló kategóriát fogja kezelni – tette hozzá Tubel Blanka, a leendő sup szakosztály vezetője. – Szeretnénk mi magunk is minél előbb felvenni ezt a fonalat, hogy már a legelején ott legyünk a versenyeken, megismerjék a VVSC nevét, s bízunk benne, hogy eredményeket is el tudunk érni. Vannak olyan jelentkezők, akik várhatóan versenyszinten is tudják majd képviselni a klubot. A világbajnokság ehhez jó ugródeszka lesz, amelyre Balatonfüreden kerül sor jövőre. A tervek szerint a Balaton-átevezés után lesz a bajnokság, hogy a két időpont ne üsse egymást – fogalmazott a leendő szakosztály vezetője, előrevetítve: a jelenlegi, húszdarabos sup-szörfparkhoz tervezik verseny supok beszerzését is. Erre – reményeik szerint – tavasszal kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában