Háromgólos hátrányból állt fel az AV19

2020.12.04. 23:01

Mélyről jöttek fel, de vesztettek a fehérváriak

Jól kezdett, de komoly hátrányba került a Hydro Fehérvár AV19 a helyzeteit jobban kihasználó Innsbruck ellen. Aztán jött a feltámadás, ami egy pontra volt elég.

Németh Krisztián

Anze Kuralt (kékben) duplája is kellett a szétlövés kiharcolásához

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Felemás volt az első játékrész az ICE Hockey League 21. fordulójára rendelt találkozón. Kezdetben a Fehérvár dominált, még akkor is, ha nehezen indult a hengerelés. Nem azért, mert nem volt lendület, hanem az elhasadó palánk miatt.

A házigazdák első ember­előnyüket gólra váltották, a 4. percben Anze Kuralt lövése találta meg az utat a kapuba, 1-0. Az Innsbruck hősiesen védekezett, szívük szerint eldugták volna a korongot. Meg is történt, amikor Henrik Hochfilzer nadrágjában tűnt el a pakk. Aztán elővarázsolta a nadrágszárából. A varázslat jelző túlzás a vendégek teljesítményére, de találó, hiszen megfordították az eredményt a semmiből, immár ők hengereltek. A 14. percben Adrian Saxrud Danielsen mértani pontossággal lőtt a jobb felső sarokba, 1-1. Két perccel a szünet előtt pedig Kevin Tansey pókhálózta ki oldalról a bal felső sarkot, 1-2.

A középső harmadban zsinórban két emberelőnyből sem sikerült betalálnia a házigazdáknak. Nem úgy az Innsbrucknak, amely azonnal kihasználta létszámfölényét, egy kékről elengedett lövésbe Samuel Herr piszkált bele, 1-3. Ez még nem a lejtő vége volt, emberhátrányban Herr ezúttal egy szóló végén talált be a 35. percben, 1-4. Ezen az estén ez volt az utolsó gól, amit Janus kapott, Kornakker Dániel váltotta a kapuban. A hullámvölgy aljából gyorsan sikerült mínusz kettőre zárkóznia a Fehérvárnak, amikor a kék vonalról Michael Caruso suhintotta meg a korongot, Erdély Csanádról pedig a keresztvas alá vágódott, 2-4.

Anze Kuralt (kékben) duplája is kellett a szétlövés kiharcolásához
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A harmadik játékrész első felében nehéz pillanatokat élt át az AV19, nagy szükség volt Kornakkerre a kapuban. Ekkor megindult felfelé a Fehérvár! Kuralt bevarrta a pakkot a keresztvas alá a 49. percben, 3-4. Az asszisztokban jeleskedő támadó megduplázta eddigi góljainak számát, de a lényeg, hogy feltámadt Annti Karhula csapata: egy kapuvas után az utolsó öt percre fordulva egyenlített! Paul Geiger pofozott be egy kipattanót, 4-4! A hosszabbításra áthúzódó emberhátrány nehézségeivel is meg kellett küzdeni a házigazdáknak, majd Alexander Petan ütőjében volt ott a gól vagy inkább a gólpassz. Aztán jött még egy hátrány, kapusát lehozva támadtak az utolsó 9 másodpercben a vendégek.

A szétlövés során úgy tűnt, a kivetődő Kornakkernek egyszer sikerült hozzáérnie a koronghoz, mielőtt az a kapuba jutott, ám a játékvezetők nem így látták. Reklamálás volt, a győzelem elmaradt, egy pontot szerzett a Fehérvár, 4-5.

Jegyzőkönyv

Hydro Fehérvár AV19–Innsbruck 4-5 (1-2, 1-2, 2-0, 0-0, 0-1) – sz. u. Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött.

V.: Kincses, Soós, Muzsik, Kis-Király.

Fehérvár AV19: Janus (Kornakker) – Campbell (2), Stipsicz, Kuralt 2, Hári (1), Hargrove (1) – Vas, Caruso (1), Petan (1), Bartalis (1), Erdély 1 – Szabó D., Geiger 1 (1), Mihály, Sárpátki, Szita – Péter, Madácsi, Kovács A.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Innsbruck: McCollum – Saucermann (1), Racine-Clark, Mader (1), Girard (1), Herr 2 – Tansey 1, Wetzelsberger, Gerlach 1, Christoffer, Sideroff (1) – Lattner, Danielsen 1, Paulweber, Winkler, Hochfilzer – Muigg, Krompf, Bär. Vezetőedző: Mitch O’Keefe.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Kapura lövések: 17-34

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában