Távozó kapus, nehéz szezon, jótékonyság

2020.12.07. 22:14

Adventi várakozások a hokisoknál

A héten két idegenbeli és egy hazai mérkőzéssel folytatódik a Hydro Fehérvár AV19 programja az ICE hokiligában. A szerdai linzi fellépés előestéjén ismét online szurkolói fórumot tartott a klub. Bejelentették Michael Ouzas távozását és Jaroslav Janus szerződéshosszabbítását.

Németh Krisztián

Hári János válogatott mezére is lehet licitálni

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A klub fontosnak tartja a kapcsolattartást a szurkolókkal, hiszen Gál Péter Pál elnök és Szélig Viktor általános menedzser rendszeresen áll rendelkezésre élőben az interneten. Annál is inkább, mivel a járványügyi korlátozások miatt továbbra is távol kell, hogy maradjanak a szurkolók. A bérletesek továbbra is ingyenesen nézhetik a mérkőzések internetes közvetítését!

Ami a klub helyzetét illeti: a klub vesztesége kilenc számjegyű. De vizsgálják új játékosok szerződtetésének lehetőségét, Szélig Viktor szíve szerint – bár a csapat jól teszi a dolgát – a védelembe és a harmadik-negyedik sor támadószekciójába igazolna.

Lehorgonyzott: Jaroslav Janus (középen) a szezon végéig marad a Hydro Fehérvár AV19-ben
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy sarkalatos kérdés végére pont került. A sérüléssel bajlódó Michael Ouzas szinte egyáltalán nem állhatott csapata rendelkezésére a szezonban. Kétséges az agyrázkódást szenvedő kapus visszatérésének időpontja, ezért a kanadaival folynak az egyeztetések az elválásról. Ugyanakkor a döntően stabilan teljesítő Jaroslav Janus meghosszabbította egyhónapos kontraktusát az idény végéig! A klubnál bíznak abban, hogy a rutinos szlovák jó párost alkot Kornakker Dániellel.

Sérültjeinek egy részére még egy darabig nem számíthat az AV19: Sarauer lábcsonttörése után várhatóan január közepén térhet vissza, Horváth Milán regenerációjához még legalább két hét szükséges, viszont Szabó Dániel és Toni Kähkönen már edz.

Hári János válogatott mezére is lehet licitálni
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A rövid távú cél, hogy a nyeretlenségi szériából kijöjjön a csapat.

– Jól kezdődött a szezon, de most olyan ötös széria jött, amikor csak egy pontot tudtunk szerezni. Egy normális szezonban is nehéz a programunk, csak egy csapat, a Dornbirn utazik többet nálunk. A rossz sorozatban a sok utazás, a rövidebb pad és a formaingadozás is közrejátszott. Ez egy jó társaság, bízom benne, hogy hamar megtalálja a helyes utat. Fontos, hogy a szezon végére, az érdemi részére tudjunk olyan játékot produkálni, ami benne van ebben a csapatban – mondta Szélig Viktor.

Az ötödik helyen álló AV19 ma este hatkor a sereghajtó Linz otthonában lép jégre.

Hári-mez, ütőből képkeret

Bár a koronavírus-járvány miatt sok bizonytalanságot hozott a szezon, az adventi-karácsonyi időszakban nem marad el a jótékonykodás! A Hydro Fehérvár AV19 két karitatív akciót indít – tájékoztatott Gál Péter Pál klubelnök. Az egyesület ezúttal is támogatja az „Adni jó” jótékonysági focitornát, Hári János válogatott mezét bocsátja árverésre vasárnapig, a befolyó összeggel támogatja a karitatív sportrendezvényt. Az idei december sem marad a polgárdi-tekerespusztai szociális otthon és a fehérvári anyaotthon támogatása nélkül. Különleges, dedikált fotókra lehet majd licitálni az interneten, ráadásul a képek kerete az adott játékos ütőjéből készült. Az árverésből befolyó összeghez a klub névadó szponzora is hozzájárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában