Lakatos Zsanett a VVSI-nél lapátol tovább

2020.11.18. 17:54

Visszatért Velencére a világbajnok kenus

A VVSI-ben folytatja pályafutását az egyik legeredményesebb magyar női kenus, Lakatos Zsanett. A 25 esztendős sportoló visszatér a Velencei-tó partjára, hiszen itt nevelkedett.

Ferencz Balázs

Szeged 20190825 Kajak kenu 2019 Vilgbajnoksg VB Nemzeti Sport Fot Tumbsz Hdi Lakatos Zsanett

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Velencén élt családjával, így kézenfekvő volt, hogy a Velencei-tavi Vízi Sport Iskolában (VVSI) sportolt gyerekként. Merész volt, hiszen akkoriban a kenu női szakága gyerekcipőben járt. A szakág nem túl népes tábora miatt igazolt még utánpótláskorú versenyzőként Győrbe, majd aztán az Újpest sportolója lett.

12 év barangolás után, kész versenyzőként tér vissza Velencére, ahonnan indult. Nem titkolt szándéka, hogy ott legyen 2021-ben a tokiói olimpián. A felkészülésben Major Ildikó segít Lakatos Zsanettnek.

– Nem csupán a klubom lesz a VVSI, de itt is edzek a tóparti klubnál. Szerencsére a vírus most nem befolyásolja a felkészülésemet, ellentétben a tavaszi időszakkal, így minden nap nyugodtan tudok edzeni. Nagyon sok újdonság van az edzésmódszerben is, amire már vágytam, hogy valami új impulzus érjen, ami felpezsdít és egy plusz löketet ad a folytatásra. Úgy gondolom, az szintén pozitív és sokat számít, könnyíti a napjaimat, hogy itthon lakom Velencén, ami által talán egy kicsit visszakapok a gyerekkoromból is, hiszen 14 évesen elköltöztem a családi fészekből. Nagyon hiányzott, annak ellenére, hogy rendszeresen haza tudtam jönni és néha huzamosabb időt is eltölthettem itthon – mesélte Lakatos Zsanett.

Lakatos Zsanett a Velencei-tóról lapátolna az olimpiára Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Székesfehérváron született sportoló 2013-ban és 2016-ban is kiérdemelte a legjobb magyar női kenus címet. Nem véletlen, hiszen síkvízen 2014-ben Moszkvában C2 500 méteren lett világbajnok, s kuriózum, hogy maratoni versenyszámban is remekelt. 2015-ben Győrött, 2016-ban pedig Brandenburgban nyert világbajnoki aranyérmet a felnőttek között. 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is Európa-bajnok lett C2 500 méteren. Egyesben is alkotott maradandót, négy évvel ezelőtt Minszkben C1 500 méteren utasította maga mögé az U23-asok világbajnoki mezőnyét.

A koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalan háttér miatt váltott egyesületet Lakatos Zsanett, a hazatérést választotta.

A világ- és Európa-bajnok kenus bizakodik, hogy a járványhelyzet enyhülni fog éppen arra az időszakra, amikor már az idei évben elmaradt olimpiai kvalifikációs versenyeket rendezik. Mert amellett, hogy újra dobogón állna a nagy nemzetközi viadalokon, nagy célja, hogy ott lehessen Tokióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában