jéghoki

2020.11.19. 16:11

Változások az erdélyi túrában

Az Erste Liga menetrendjét már eddig is alaposan átírta a pandémia, ám most, hogy a Titánok, illetve a Dunaújvárosi Acélbikák számára következne az erdélyi csapatok elleni túra, eléggé felborult az amúgy is szövevényes sorsolás. Egyre jobban bonyolódik a megyei hokicsapatok programja.

Káldor András

Azari Zsolt (szemben), az Acélbikák erőssége is készül az erdélyi menetelésre

Fotó: Mudra László

– Csapatunkat is utolérte a Covid–19. A teljes edzői stáb, és újabb 13 játékos csatlakozott a fertőzöttek listájához, így sajnos halasztást kellett kérnünk a hétvégére tervezett Titánok elleni mérkőzésekre, nincs elég hadra fogható játékosunk. A tesztelést nyolc nap múlva megismételjük, reméljük, az eredmények negatívak lesznek. A játékosok és a stáb állapota jó, eddig nincs különösebb probléma. Nagyon vártuk már a hazai mérkőzéseket, de ez a szezon ilyen lesz – közölte közösségi oldalán a Sportclub Csíkszereda csapata 24 órával ezelőtt.

A klub közleménye ugyan csak a pénteki Titánok elleni találkozót említi, ám a korábban kiadott program szerint vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikákkal, míg hétfőn az FTC-Telekommal is találkozott volna a gárda. Más lapra tartozik, hogy a gárda a román bajnokságban sem lépett jégre, a Gyergyói HK elleni találkozójukat kellett a kérésükre elhalasztani a hónap első napjaiban.

Így aztán fenekestül felfordult a menetrend, amely megyénk csapatai számára a következőképpen alakul. Vasárnap 17.30-tól rendezik meg a Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák összecsapást, majd egy nappal később kerül sor a Gyergyói HK–Titánok, valamint a Corona Brasov–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésre. Kedd estére tervezték be a Corona Brasov és a Titánok meccsét, és ezzel zárulna az erdélyi túra.

Azari Zsolt (szemben), az Acélbikák erőssége is készül az erdélyi menetelésre
Fotó: Mudra László

A Titánok és a DAB a Csíkszeredával elmaradt összecsapásait pedig egy későbbi időpontban rendezik meg.

A Dunaújvárosi Acélbikák kilenc mérkőzés lejátszása után a 8. helyen állnak a tízcsapatos mezőnyben, míg a Titánok őket követik a tabellán. Egy mutatóban mindkét együttes megegyezik, még nem sikerült a rendes játékidőben meccset nyerniük. Az Újvárosnak kettő, a Titánoknak egy hosszabbítás után megszerzett győzelme van. A legutóbbi játéknapon a DAB a MAC ellen ugyan felállt kétgólos hátrányából, de aztán a szétlövésben a fővárosiak voltak eredményesebbek. A Titánoknak nem sok babér termett a DEAC vendégjátéka alkalmával, az első harmadban még náluk volt az előny, de a folytatás már a hajdúságiak kedve szerint alakult, és magabiztosan győztek 4-1-re a sárga-feketék.

– Erre a szezonra teljesen jellemző, hogy egyetlen egy dolog biztos: ez pedig a változás. Nem fogadtuk nagy meglepetésként, mert semmi nem történt idén úgy, ahogy azt előre elterveztük. Az volt egy kicsit nehéz ebben, hogy már teljesen felkészültünk, lefoglaltuk a szállást és a jeget Csíkszeredában, és amikor biztossá vált, akkor szólt a Sportclub, hogy nem tudják vállalni a mérkőzést. Újra kellett tervezünk, most nem hat napra megyünk három meccs­re, hanem három nap alatt lejátszunk két találkozót, és jövünk is haza. Annyiban nehezíti meg a szezon hátralevő részét, hogy megint pótolnunk kell majd a későbbiekben egy mérkőzést. – fogalmazott Arany Máté, a Titánok másod­edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában