lábadozik

2020.11.04. 17:26

Túl van a műtéten a Vidi kapusa

A MOL Fehérvár FC hálóőrét, Kovácsik Ádámot megoperálták, s a kórházban lábadozik. Visszatérésére hat hónapot kell várni.

Ferencz Balázs

Kovácsik Ádám az NB I. 2020–21-es idényének végére épül fel a térdműtét után, hat hónap kihagyás vár rá

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Múlt hét szerdán, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-mérkőzés első félidejében futott ki biztosítani a tizenhatos sarkához a MOL Fehérvár FC kapusa, Kovácsik Ádám. A válogatott kerettag kapus azon az összecsapáson védett először felépülve sérüléséből, s minden bizonnyal nem gondolta volna, hogy az ártalmatlannak tűnő szituáció igencsak megnehezíti az idei szezonját. A lelátóról úgy tűnt, egy rossz mozdulat miatt bicsaklott meg a térde, majd azonnal összeesett, a térdéhez kapott, s némi ápolás után az egészségügyi stáb vállára támaszkodva bicegett le a pályáról. Az öltözőbe pedig már saját lábán bandukolt, így akkor nem tűnt komolynak az eset, majd kiderült, hogy térdszalag-sérülést szenvedett, s műteni kell.

– Az előzetes terveknek megfelelően, Kovácsik Ádám hétfő reggel átesett a műtéten. A beavatkozás után még néhány napig a kórházban lábadozik, utána indulhat a rehabilitáció. Egyelőre a műtétet elvégző specialista, Abkarovits Géza felügyeli Ádám gyógyulásának folyamatát. Természetesen folyamatosan konzultálunk a fejleményekről, hogy amikor eljön az ideje, megkezdhessük a rehabilitációs munkát. Ádám teljes felépülése nagyjából hat hónapot vesz majd igénybe – nyilatkozta a klub honlapjának Kovács Tibor csapatorvos.

Kovácsik Ádám az NB I. 2020–21-es idényének végére épül fel a térdműtét után, hat hónap kihagyás vár rá
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A Vidi elsőszámú kapusának így a nyáron szerződtetett Emil Rockov lépett elő, míg Kovács Dániel a padról biztosíthat. Ugyanakkor nem kizárt, hogy egy kupameccsen akár az NB III-as együttesnél remeklő ifjú titán, a mindössze 17 esztendős Dala Martin is a felnőttekkel készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában