az Év Vitorlázója

2020.11.08. 20:41

Tizedszer is az év legjobbja

A váli származású világ- és Európa-bajnok vitorlázó, Berecz Zsombor újabb elismeréssel gazdagodhatott, tizedszer nyerte el az Év Vitorlázója címet.

Kecskés Zoltán

Berecz Zsombor világ- és Európa- bajnok vitorlázó F.: Szűcs Ábel

Fotó: Szűcs Ábel

Sajnos a koronavírus-járvány miatt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) idei díjátadó ünnepsége elmaradt, de a legjobbak elismerése nem. A tagszervezetek ajánlásai alapján az idei esztendőben a nőknél Érdi Máriára, valamint Fehér Borókára, míg a férfiaknál Berecz Zsomborra, Németh Domonkosra, Siklósi Mórra és Vadnai Jonatánra lehetett szavazni, hogy kik kapják meg az Év Vitorlázója díjat. A szövetség tájékoztatása szerint rengeteg szavazat érkezett, melynek összesítése alapján 2020-ban a hölgyeknél Érdi Mária, a férfiaknál pedig Berecz Zsombor nyerte el a kitüntető címet. Mindkét sportoló rendületlenül készül az olimpiára, és kiemelkedő teljesítményük megsüvegelendő. Ami Zsombort illeti: 2018-ban nyert világbajnoki címe után az idei esztendőben Európa legjobbja is lett, miután győzött a Gdyniában megrendezett Eb-n, Finndingi osztályban.

Berecz Zsombor világ- és Európa-
bajnok vitorlázó F.: Szűcs Ábel

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ismét én lettem az Év Vitorlázója a férfiak mezőnyében. Először is köszönöm azoknak, akik ajánlásaikkal, valamint szavazataikkal hozzájárultak ehhez. Azt gondolom, hogy ha nem sikerült volna megnyernem az Európa-bajnokságot, akkor ezt a címet most Vadnai Jonatán érdemelné meg, mert olyan eredményt ért el a Laser Európa-bajnokságon, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk. Bár nagyon régen volt már, amikor az első ilyen címemet nyertem, de ez mindig nagyon felemelő érzés, bearanyozza az év végét. Gratulálok valamennyi jelöltnek – olvasható az MVSZ honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában